Site name

Dačić: Srbiji je potrebna stabilnost

Srbija može da bude poštovana u svetu samo onoliko koliko je jaka, a jaka je onoliko koliko je stabilna. Zato nam treba stabilnost, pobeda 2. aprila, izjavio je večeras u Smederevu Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

2

Piše: D. Đ. 

Smederevo 20. mart 2017. 21:02

Foto: Dejan Đorić

“Zato i nema ovde stranačkih razlika. Vučić nije kandidat samo SNS-a, čak ni SPS-a, ni Karićeve stranke, on je kandidat naroda i svih građana Srbije, narodni kandidat”, naglasio je Dačić i ocenio da je Aleksandar Vučić “daleko iznad ove političke utakmice koja se danas vodi”.

“Sa jedne strane imamo zamajavanje, zavitlavanje i opasno ugrožavanje funkcionisanja države, a s druge strane imate ozbiljnu državnu politiku koja želi da Srbiju vodi napred. Oni hoće da vrate točak istorije unazad, sve ono što smo dobro uradili, najbolje za Srbiju, zajedno SPS, SNS i svi drugi, oni hoće da ponište. To je suština tih izmišljenih likova, koji žele na takav način, svi na jednoga, da vrate točak istorije. To svi na jednoga će se pretvoriti 2. aprila u svi za jednoga i jedan za sve, za sve nas”, kazao je Dačić.

“Oni misle propao im je 5. oktobar, pa sad čekaju 6. (oktobar). Što bi rekao Slobodan Milošević: Malo morgen! Zato što u Srbiji nikad više neće biti ubijanja, premlaćivanja, neće biti sukoba unutar našeg naroda”, poručio je Dačić i dodao da se oni zalažu za nacionalno jedinstvo i zato, prema njegovim rečima, kandidatura Vučića je odraz narodnog jedinstva u Srbiji.

Dačić je pozvao “svoje socijaliste” da ostave po strani lokalne probleme, a isto poručio i SNS-u,  ali po ovom pitanju (izbora) imaju isti cilj.

“Mi (SPS) ne podržavamo drugog, Vučić je naš i zato pozivam sve koji ste hteli da glasate za mene, glasajte za Vučića, jer glas za Vučića je glas i za Socijalističku partiju Srbije”, zaključio je Dačić.

U prepunoj sali Centra za kulturu Smederevo večeras je održan predizborni skup koalicije koja podržava Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije, na kojoj su govorili i Bratislav Gašić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i poslanik SPS-a iz Smedereva dr Vesna Ivković, dok su u publici viđeni i Žarko Obradović, Aleksandar Antić i Sreten Karić.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Filip

21. mart 2017.

Au, zar može čovek da bude ovoliki poltron, šta li mu je obećao Vucic.

kimi.kimi

21. mart 2017.

Da, potrebna je stabilnost. Ali, stabilnost je i kada primaš platu 150e a potrebno ti je 200e da preživiš. Što dovodi do zaključka da stabilnost nije dovoljna. Tu leži problem našeg društva, što narod ćuti i ne žali se jer stabilno tone - bez velikih turbulencija. Alo - nama treba mnogo više od stabilnosti. Treba razvoj. Treba inovacija. A ne da dovodite fabrike za proizvodnju čarapa i dajete im 10.000e subvencije. Čarape su se proizvodile još u 19. veku u Engleskoj. Nama treba sveža tehonlogija. A u ovakvoj pravno uništenoj zemlji niko to neće da uloži.