Vučić: Izvinjavam se zbog izjave o Nataši Jeremić 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predsednik SNS i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima Srbije zbog izjave potpredsednika Glavnog odbora SNS Milenka Jovanova da celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

Od početka ove izborne kampanje, podseća Vučić u saopštenju, „glavna meta napada gotovo svih predsedničkih kandidata nije bila moja politika, ili politika Vlade koju sam vodio, već ja lično i moja porodica“.

„U tome su prednjačili, pre svih, kandidati bivšeg režima i njihovi izborni štabovi“, ocenio je Vučić, ukazujući da su njegova porodica, brat i sin „postali tema najvulgarnijih napada, kako protivkandidata, tako i njihovih timova“.

„Razume se da su me njihove laži uvek teško pogađale“, naveo je Vučić, „ali su oni, na žalost, time pokušali da legalizuju i legitimizuju napad na porodicu kao sredstvo političke borbe“.

„Reagujući na to, a posle još jednog u nizu brutalnih napada dosovskog kandidata na moga brata iznetih na RTV Vojvodina“, napomenuo je Vučić, „moj kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio je grdnu grešku, pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog dosovskog kandidata“.

„U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime“, istakao je Vučić, „izvinjavam se svim građanima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti“.

„Nismo isti i nikada nečemo biti“, ocenio je Vučić i najavio da on i njegov tim nikada neće vređati članove tuđih porodica.

„Upravo zato, molim sve građane Srbije da prihvate moje izvinjenje zbog jedne pogrešne, i to ne moje izjave, a dosovskim kandidatima porućujem da nastave napade na moju porodicu, jer sam u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju“, zaključio je Vučić.

UNS: SNS da se izvini Nataši Jeremić

Udruženje novinara Srbije (UNS) je zaprepašćeno optužbom koju je potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov juče izneo na račun novinarke Nataše Jeremić.

Jovanov je u saopštenju koje je prenela Srpska napredna stranka (SNS) i koje je objavljeno na sajtu kampanje Aleksandra Vučića optužio našu koleginicu da „upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji“. 

UNS, najveće i najstarije udruženje novinara u Srbiji, očekuje od predsednika SNS-a da se izvini javnosti i Nataši Jeremić zbog uvrede koju je u kampanji za predsedničke izbore izneo njegov bliski saradnik, navodi se u saupštenju UNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari