Nataša Jeremić: Ne prihvatam Vučićevo izvinjenje 1

Ne prihvatam izvinjenje Aleksandra Vučića… Van svake pristojnosti je što se Vučić oglašava i govori o pristojnoj i normalnoj Srbiji… Izvinjavam se što sam prinuđena da uopšte odgovoram na takve izjave, izjavila je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Nataša Jeremić.

Poznata TV novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića ovako je reagovala na izvinjenje premijera Srbije i predsedničkog kandidata koalicije oko SNS Aleksandra Vučića povodom saopštenja potpredsednika SNS Milenka Jovanova u kojem je Nataša Jeremić optužena da „upravlja narko-tržištem u Srbiji“.

Jeremićeva supruga je kazala da „nikada nije bila u kontaktu sa bilo kakvim narkoticima“. „Deset godina nisam popila čašu vina i nije tajna zašto, deset godina se borimo da dobijemo bebu i Vučić to zna… Strašno je što je dopustio da takvo saopštenje izađe u javnost… Prvi put u životu se plašim, jer ne znam šta mogu da očekujem“, poručila je ona.

Nataša Jeremić je rekla da je „šokirana i zgrožena, ne znam šta više da kažem, ovo je prevazišlo svaku meru, vladajuća stranka je saopštenjem pokazala da je spremna na sve“.

– Plašim se i pitam šta je sledeće, da mi podmetnu drogu… Zajedno sa svojim kolegama želim da sprečim da se drugima desi ono što se dogodilo meni… Razgovaraću sa advokatom oko potencijalne tužbe, a ako se odlučim na to, tužba će biti podneta i protiv Vučića… Hajde da budemo iskreni – da li imamo ikakvih sumnji da Vučić kontroliše svaku reč koja odlazi iz štabova? Kontroliše svaku reč u 90 odsto medija u etru, a kamoli iz njegovog štaba i stranke, smatra Jeremićeva supruga.

Konferenciju je obeležila rasprava Nataše Jeremić i novinarke Pinka, koja ju je pitala da li je „normalno da njen suprug pominje premijerovog brata“. Odgovarajući na takvo pitanje, Jeremićeva supruga je navela: „Samo ću Vas pogledati i mislim da Vam moj pogled sve govori i Vi dobro znate na šta ja sada mislim i ja dobro znam da Vi znate, jer ste novinarka, dobra novinarka, koja je dobro informisana“.

Nataša Jeremić je, takođe, rekla da „nije važno da li smo politički protivnici, ne treba isto da mislimo, ali trebalo bi da živimo u normalnoj i pristojnoj Srbiji, ali to nije tako, i Vučić je kriv za to, ja se iskreno plašim“. Na pitanje novinarke Pinka na osnovu čega tvrdi da Vučić stoji iza svega, Jeremić joj je uputila molbu „da sačuva minimum svog dostojanstva“.

– Znate da se sve promeni i mi treba mirno da spavamo i pogledamo se u ogledalo i kažemo da pošteno radimo svoj posao… Ovo vreme ne može da se poredi sa ranijim, ovo apsolutno nije cenzura, ovo je mnogo gore od cenzure, živimo u potpunom medijskom mraku, konstatovala je Jeremićeva supruga, preneo je FoNet.

Nataša Jeremić se javno zahvalila bivšim koleginicama sa RTS koje su došle da je podrže, uz konstataciju da joj je „jasno da je za to trebalo mnogo hrabrosti“.

Aleksandar Vučić se ranije danas izvinio građanima Srbije zbog izjave Jovanova rekavši „moj tim i ja nikada nećemo vređati članove tuđih porodica“. Posle još jednog u nizu brutalnog napada dosovskog kandidata na moga brata iznetih na RTV Vojvodina (aluzija na gostovanje Vuka Jeremića kod Ljubice Gojgić, prim. nov.), moj kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio je grdnu grešku, pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog dosovskog kandidata, naveo je Vučić. „U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim gra|anima koji su makar u jednom danu pomislili da između nas nema razlike i da smo svi isti“, naveo je on.

Potom je, u razgovoru sa novinarima, na događaju na kome je bio u svojstvu premijera, ocenio da je konferencija Nataša Jeremić primer dvostrukih aršina. „To je ne po prvi put na delu licemerje najgore vrste i najgori dvostruki aršini“, rekao je Vučić i onda se izvinio novinarkama Pinka i Informera „što su morale da trpe teror“. Vučić je naveo i da je članovima njegove stranke pod pretnjom isključenja zabranjeno da pominju bilo čiju porodicu. Kako kaže, saopštenje Milenka Jovanova u kojem govori da je Nataša Jeremić šef narko klana u Srbiji je video tek jutros i odmah osudio, a to je, kako kaže, bila njegova reakcija na priču „dosovskih kandidata“ na uvrede upućene njegovom bratu, ocu i sinu. „Šta treba, da ga dovedem ovde, da cmizdri sa vama, a posle da pravim selfije“, rekao je Vučić. Osim toga, Vučić je naveo i da je na njemu da „zaštiti i Natašu Jeremić“. Govoreći o svom bratu Andreju Vučiću, premijer je izjavio da on živi u stanu koju je kupio na kredit, da ga otplaćuje 11 godina.

„Nikada mu ništa nisu našli, ali svakog dana su lagali, kao i za ostale članove moje porodice. A da li razmišljaju kako to preživljava njegova ćerka Anastasija, ili supruga koja čeka bebu? Udri po porodici Vučić. Kažu to mu nije otac, otac mu je neki Albanac. I to je sve u novinama koje podržavaju DOS-ovske kandidate. Ja ne umem da pravim takvu vrstu scene“, rekao je Vučić.

Jovanov u SNS došao iz DSS

Milenko Jovanov je pre članstva u SNS bio šef vojvo|anskog odbora DSS. Iz DSS je istupio u maju 2015, usled neslaganja sa načinom rukovo|enja strankom i izabranim političkim pravcem. Vučić je u jednom intervjuu kazao da Jovanov „ima izvanrednu energiju, borac je bez straha i mane, podseća me na vreme kada sam ja bio mlad, ima izuzetnu budućnost pred sobom“. Jovanov je prošlog meseca, ocenio da „Jeremić ne može da sakupi više od 35 ljudi da ga prati u mržnji i zavisti“. Sada je u pisanom saopštenju naveo da je „najveća kriminalna banda u Srbiji danas u okruženju Vuka Jeremića. Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari