Naređenje za pevanje SNS-u u "Areni" 1Foto: Facebook / @vucicaleksandar

Pojedina beogradska kulturno-umetnička društva sigurno, a verovatno i većina, ako ne i sva dobila su ovih dana, saznaje „Groznica“ državno naređenje da sutra, u četvrtak, u 16 sati dođu da pevaju na predizbornom mitingu vladajuće koalicije u „Areni na Novom Beogradu.

Naređenje je stiglo, prema saznanjima iz jednog od njih, „bez pisanih tragova“, telefonom, ali sa visoke, gotovo najviše funkcionerske pozicije u Ministarstvu kulture. Da nije reč o molbi, predlogu inicijativi ili ponudi za učešće uz honorar, svedoči podatak da je na primedbu iz dotičnog KUD da nije moguće da okupi članove, pogotovo u radno vreme, funkcionerka Ministarstva čije je ime poznato „Groznici“ uzvratila – „neka svi izađu sa posla.“ Uz ovu vest, upućeni u ove pozive imaju i komentar – „ovako čega nikad nije bilo.

I ranije je, naime, bilo poziva, kao što ih i sada ima od drugih predsedničkih kandidata, ali na dobrovoljnoj bazi, ili uz honorar, u slobodno vreme i to za pojedine članove, a ne i čitave ansamble. I bez ikakvih ultimatuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari