SNS: Pritisak na medije 1Foto: Logo

Srpska napredna stranka (SNS) danas je najoštrije osudila najbrutalnije političke pritiske na slobodu medija, slobodu govora i na slobodu izveštavanja u Srbiji.

Pošto je „dosovski kandidat“ Vuk Jeremić u utorak zabranio prisustvo, na konferenciji svog izbornog štaba, novinarima iz više redakcija, danas nastavlja sa skanadaloznim pritiskom na novinare i redakciju dnevnog lista „Informer“, piše u saopštenju SNS.

Kako se ocenjuje, Jeremić i njegov izborni štab dozvolili su sebi neverovatnu stvar – da procenjuju i određuju ko je u Srbiji novinar, a ko, po njihovom mišljenju, nije, samo zato što im se ne dopada uređivačka politika redakcije iz koje dolazi.

Takav diskriminatorski odnos prema novinarima do sada je nezabeležen u Srbiji- gušenje medijskih sloboda, vređanje, omalovažavanje i fašističko etiketiranje ljudi čiji je greh to što rade svoj posao i koriste pravo da svakome postave pitanja, ukazuje SNS.

Kako ističe SNS, sramotno je ponašanje „dosovskih kandidata“ koji su direktno onemogućili rad medija, zabranili postavljanje pitanja i pravo javnosti da bude informisana, i tako ukinuli ovu najsvetiju demokratsku tradiciju.

Stranka poručuje da se istinski zalaže za slobodu medija, demokratske vrednosti i civilizovano ponašanje, gde je svaki oblik diskriminacije i ućutkivanja novinara sramotan.

Prema oceni SNS, skandalozno je što tim povodom nije reagovalo nijedno novinarsko udruženje, već su ostali nemi posmatrači nasilja nad ljudima koje treba za zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari