Rašković: Na Kosovu se sprema krađa 1

Šef poslaničke grupe Nova Srbija – za spas Srbije Sanda Rašković Ivić upozorila je danas da se sprema „velika krađa“ na presedničkim izborima, jer je Republička izborna komisija (RIK) ponovo donela uputstvo o brojanju glasova sa Kosova, koje je Ustavni sud dva puta oborio i proglasio nezakonitim.

Rašković Ivić je, na konferenciji za novinare u holu Skupštine, ukazala da je Ustavni sud 2014. i 2016. godine ocenio nezakonitim odredbe da se glasački listići sa Kosova ne prebrojavaju na biračkim mestima, nego da se kutije, „u pratnji koordinatora iz Srpske napredne stranke“, nose na prebrojavanje u Rašku i Vranje.

U zakonu stoji da se glasovi broje na biračkim mestima, a Aleksandar Vučić i njegovo društvo krše i Ustav, jer ovakvom odlukom o brojanju glasova sa Kosova guraju Kosovo da bude „nekakva prekookeanska teritorija koja sa Srbijom nema nikakve veze“.

Naoštrili su mišiće i spremaju se na ogromnu krađu, konstatovala je Rašković Ivić, podsećajući da na Kosovu ima oko 110.000 birača.

Ona je ukazala da je RIK noćas, „pred zoru“, preglasavanjem donela tu odluku, za koju su osim članova iz vladajuće koalicije bili predstavnici predsedničkih kandidata Miroslava Parovića i Nenada Čanka.

Upozorila je i da se glasački listići štampaju u Službenom glasniku, umesto kao do sada u Zavodu za izradu novčanica, i da se postavlja pitanje zašto se to radi, jer je poznato da su 2013. godine „procureli“ testovi za upis u srednju školu.

„Bojim se da će procureti i glasački listići. Sigurna sam da se sprema jedan ogroman ‘bugarski voz’, koji će obuhvatiti nekoliko stotina hiljada glasača“, rekla je Rašković Ivić.

Poslanik Đorđe Vukadinović je, citirajući izjavu Vučića datu u sredu uveče da je ishod izbora neizvestan, jer su šanse izjednačene, upozorio da je u tom slučaju tih 110.000 glasova sa Kosova veoma bitno i da mogu biti presudni.

Komentarišući događanja oko optužbe potpredsednika SNS Milenka Jovanova da supruga Vuka Jeremića kontroliše narko tržište u Srbiji, Vukadinović je ocenio da je Vučićevo izvinjenje tim povodom „bledo“ i „samo potvrđuje sumnju da on lično stoji iza tog saopštenja“.

On je rekao da se ne mogu stavljati u istu ravan optužbe protiv Nataše Jeremić i Andreja Vučića, jer „pouzdano zna“ da je poremijerov brat aktivan član SNS i šef svih koordinatora te partije, kao i da „u tom svojstvu obilazi odbore, postrojava ih i presuđuje u sporovima unutar okružnih i opštinskih odbora“.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari