“Gotovi ste, još par dana“ 1

Iako se lider SPS-a, Ivica Dačić zdušno zalaže da uveri predsedničkog kandita Alksandra Vučića da ga on i članovi  njegove partija bezrezervno podržavaju, to nije baš tako.

Šta više, mnogi socijalisti, mahom u manjim sredinama otvoreno iSkazuju neposlušnost Dačiću, agitujući protiv Vučića daju podršku drugom kandidatu za prvog čoveka Srbije. Stariji socijalisti podržavaju Šešelja dok, oni mlađi, su za Vuka Jeremića, a najmanje su za aktuelnog premijera.

Šta više, odbornik SPS-a u žagubičkoj Skupštini, Dragi Damjanović, bivši predsednik opštine Žagubica iz redova ugašenog URS-a, otišao je korak dalje. Naime, on je na Fejsbuk stranici Mesnog odbora SNS u Milanovcu, poznatom po tome što je u tom selu prošlog septembra premijer Vučić pustio u rad lokalni vodovod, ispod fotografije članova SNS, u svom komentaru uvredljivim sadržajem zapretio naprednjacima: „Gotovi ste. Još par dana! Bolje se pakujte na vreme“, piše u Damnjanovićevom komentaru. Žagubički naprednjaci nisu iznenađeni njegovim stavom rekavši da ima još dosta socijalista koji misle kao on i da će ti teško da glasaju za Vučića  iako, tobože, imaju zajedničke akcije u kampanji.

– Pored Damnjanovića, još jedan odbornik SPS u našoj skupštini se otvoreno izjašnjava protiv nas i naše politike. Imamo saznanja, da su mnogi spremni da plate da se glasa za Jeremića, i da će pare dobiti uz dokaz sa fotogragije iz  mobilnog da su to zaista uradili, ali tek posle izbora. Oni te ljude lažu jer od toga nema ništa. Ti ljudi ne lobiraju za Jeremića što ga vole, već to rade što mrze Vučića, koji im je svojimn dolaskom na vlast pokvario mnoge planove, kažu naprednjaci iz Milanovca, neželeći da se predstavljaju kako se ne bi ugrozila kampanjska atmosfera, dodajući da će sa SPS-ovim ili bez njihovih glasova ubedljivo pobediti jer su oni „Severna Koreja, što su dokazali na prošlim izborima gde su pobedili sa preko 90 posto glasova.

I u Požarevcu je slična situacija. Na jednom od poslednjih sednica Gradskog odbora požarevačkih socijalista bila je užarena atmosfera, na ivici fizičkog obračuna. Mnogi članovi njihovog odbora optuživali su svoje rukovodioce da su se „jeftino prodali“ za fotelju i lične privilegije, gazeći program i istoriju svoje partije. Ima i nekih viđenijih socijalista koji su više puta viđeni u prostorijama Jeremićevog izbornog štaba u Požarevcu.

Zbog svega ovoga, i sličinih situacija širom Srbije, lider SPS Ivica Dačić na organima stranke oštro je zapretio ko lobira ili će da glasa za Jeremića, biti ekspresno isključen iz stranke.

Sve ovo znaju i požarevački naprednjaci, koji su svesni  da neće imati potpunu podršku socijalista, pogotovu nakon održanog predizbornog mitinga u Požarevcu, gde je bilo oko 7. 000 ljudi, na kome je bilo, tek, oko 200 članova SPS-a.

“Gotovi ste, još par dana“ 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari