Vučić: Nema jake bez bezbedne Srbije 1

Nema jake i stabilne Srbije bez bezbedne Srbije, nema ekonomskog napretka, investicija, boljeg standarda, većih plata i penzija ako zemlja nije sposobna da garantuje mir i sigurnost, poručio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je, na svečanosti povodom promocije nova 404 policajca koji su završili osnovnu obuku u Sremskoj Kamenici i Kriminalističko-policijsku akademiju (KPA), istakao da su protekle godine pokazala da Srbija to može garantovati, i da su za to u velikoj meri zaslužni pripadnici MUP.

Mladi koji danas ulaze u službu su budućnost naše policije i države, a njihov dolazak u redove MUP pokazatelj je da brinemo o sektoru bezbednosti i da želimo da imamo dobro obučene ljude, reka je Vučić.

Kako je naglasio, u policiji je sada uspostavljen sistem karijernog napredovanja, tako da će na funkcije dolaziti najbolji, a ne putem rođačkih i drugih veza.

Vučić je zahvalio pripadnicima MUP na učinjeno u borbi protiv kriminala, a posebno je pohvalio rezultate na suzbijanju narko-trafikinfg, jer je prošle godine zaplenjeno oko četiri tona droge.

Govoreći o terorističkim pretnjama u svetu, Vučić je ukazao da to zlo nije uspelo da se „uveze“ u Srbiju, i pored migrantskog talasa u kome je za dve godine kroz zemlju prošlo više od milion izbeglica.

Za to su zaslužni pripadnici policije, ali i svih bezbednosnih službi, konstatovao je on i dodao da će Srbija nastavit da humanim pristupom brine o svim izbeglicama, ali da, istovremeno, neće dozvoliti da postane „parking mesto“ za ekonomske migrante.

Vučić je najavio da će policija dobiti bolju opremu, a sledeće godine i jedan helikopter Erbas, dok će ostale dve letelice, čija isporuka je ugovorena, biti isporučene 2019.

Od 404 nova policajca, među kojima je 111 devojaka, 358 je završilo osnovnu policijsku obuku, a 46 KPA.

Na kraju svečanosti uledio je defile jedinica MUP , sa vozilima, oružjem i opremom, u kome je učestvovalo 1.100 pripadnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari