Stamatović: Nisam ukrajinski špijun 1Foto: Opština Čajetina

U poslednja dva dana na udaru sam propagandnog štaba Aleksandra Vučića koji me je označio kao ukrajinskog špijuna i vođu mafijaškog Đukanovićevog klana na Zlatiboru, izjavio je danas predsednički kandidat Milan Stamatović.

On je, na vanrednoj konferenciji za novinare na Zlatiboru, dodao i da je razlog „možda baš zato što je jedini u ovoj kampanji jasno i glasno govorio da predsednik Putin ne sme da primi Vučića pre 2. aprila jer je mnogo puta obmanuo Ruse, i da iza scenarija takozvanog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, kao Milov saučesnik, stoji Aleksandar Vučić lično“. Stamatović je pokazao faksimil dopisa iz Ambasade Ukrajine da je, upravo zato što je jedini u Srbiji zvanično primio delegaciju Vlade (ruskog) Krima, „zaradio“ protest iz ovog diplomatskog predstavništva.

„Zbog svih ovih napada na mene i još neke predsedničke kandidate, pogotovo Jankovića, Jeremića i Obradovića, pozivam sve opozicione kandidate koji se tako osećaju i delaju da zajedno uputimo zajednički protest međunarodnoj i domaćoj javnosti i institucijama“, rekao je Stamatović.

Naglasio je da su svi napadi i klevete bili na ličnoj osnovi: jedan je oklevetan da mu je žena vođa narko klana, jedan drugi da je ubio svog druga pre 25. godina, treći da je špijun CIA.

„Osim što smo nas četvorica targetovani i oklevetani na ličnoj osnovi, izborni proces u ovoj predizbornoj kampanji je najneregularniji od 1990, jer je medijski odnos zastupljenosti kandidata 92 odsto za Vučića, a samo 8 odsto za ostalu desetoricu“ istakao je Stamatović.

Dodao je da pojedini kandidati, kao što su Čanak i Preletačević, rade za Vučićeve interese i da imaju zadatak da izbore predstave kao cirkus u kome je samo Vučić ozbiljan kandidat i da usmere sve glasove ka njemu kao jedinom garantu opstanka Srbije.

Stamatović je potvrdio da će uskoro formirati političku stranku zasnovanu na timskom, a ne liderskom radu koja će biti jedinstvena u Srbiji, po tome, što će se, od Zlatibora širiti prvo po unutrašnjosti Srbije, a onda polako ulaziti i u Beograd.

„Iako još delujemo kao udruћenje građana, mi smo već na vlasti ili učestvujemo u vlasti u pet lokalnih samouprava „, izjavio je Stamatović.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari