Milan Stamatović: Vratiti dostojanstvo srpskom vojniku 1

Dok susedne zemlje povećaju vojne budžete, NATO lobisti u Srbiji urušavaju naš odbrambeni sistem, tako što pod patronatom MMF konstantno smanjuju plate i dnevnice pripadnicima vojske Srbije– izjavio je predsednički kandidat Milan Stamatović, nakon sastanka sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije.

Prema njegovim rečima Vojska radi jedan od najodgovornijih poslova u državi, a većina zaposlenih, tačnije 81 odsto ima manju platu od republičkog proseka.

“Samo zato što Ministarstvo odbrane izdvaja ogromne količine novca za finansiranje sumnjivih nevladinih organizacija umesto da unapredi standard pripadnika vojske”, navodi Stamatović i dodaje da ako se nešto ne preduzme ostaćemo bez vojske jer će je svi pripadnici napustiti zbog lošeg materijalnog stanja.

“Moramo da poboljšamo socijalni i materijalni položaj pripadnika vojske Srbije i da vratimo dostojanstvo srpskom vojniku koje je uvek imao kroz istoriju,  jer bez uvažavanja i poštovanja kadrova zaposlenih u vojsci ne možemo očekivati da naša država bude sigurna i bezbedna”, zaključio je Milan Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari