Miljković: Napadači su me dugo čekali 1Foto: FoNet Aleksandar Levajković

Marka Miljkovića, aktivistu Drugog kruga, koji podržava predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, to što je pretučen u utorak uveče ispred svoje kuće neće zaustaviti da dolazi i protestuje ispred dnevnih novina Informer.

Ni Jeremić, kako kaže, posle ovoga neće odustati. Napad na Miljkovića obeležio je pretposlednji dan Jeremićeve kampanje.

Miljković je juče, sa vidnim ozledama na licu, na konferenciji za novinare održanoj na Terazijama ispričao šta se te večeri dogodilo kada se vraćao kući.

– Dva, za policiju još uvek nepoznata lica, sačekala su me ispred stana. Napadači nisu bili sigurni da sam to ja. Pitali su „jesi li ti Marko“. Okrenuo sam se i već je usledio udarac. Ta lica nisu znala ni gde se nalaze. Verovatno su dobili samo ulicu gde treba da me čekaju. Čekali su par sati dok nisam došao kući. Komšija je video dok je šetao sa devojkom da sam bio dugo čekan. I nažalost, u tom trenutku sam bio sam. To su iskoristili i sa leđa su me napali i tukli. Tukli su me pet minuta. Nisu bili maskirani. Pošto je napad bio sa leđa, samo sam video da je taj čovek ćelav, od oko četrdesetak godina, korpulentnije građe. Bio je i jedan visoki dečko. To je jedino što sam video. Bio sam konstantno udaran rukama i nogama. Oboren dole i tučen. Srećom je komšinica jaucima nekako uspela to da prekine. Patrola policije je došla a vrlo brzo i hitna pomoć – rekao je Miljković. Kako je naveo, ima modrice na leđima i rebrima, a i ruka mu je povređena.

Posle napada je otišao u Urgentni centar, a policija mu je rekla da dođe ujutru. Pokušaće, kako kaže, da sakupi svedoke koji su napad videli i dostavi ih policiji.

– Ostavljam organima reda da oni pronađu ko je kriv i da odgovaraju. To ne bi više trebalo da se dešava u državi Srbiji. Vidite kako izgledam posle nekoliko dana protesta. Ovo ne znači da ću da stanem. Jer Srbija ne sme da stane zbog takvih ljudi. Nastaviću da dolazim ovde i budem protiv ovih novina i bljuvotina koje svaki dan izlaze. Pozivam sve mlade ljude da nam se pridruže – naveo je on.

Jeremić smatra da su protesti razlog prebijanja. Na pitanje novinara da li zaista to misli, on je odgovorio da Miljković za sada nije bio eksponiran osim što je postao član Drugog kruga i dolazio na proteste na Terazije, ispred redakcije Informera.

– Nije postojao nijedan drugi razlog zbog kojeg bi nekom stao na put i zbog kojeg bi neko imao nešto protiv njega. Čovek ništa u životu nije uradio osim što je odlučio da digne glas i što se drznuo da dođe ovde ispred ovog, ne znam kako da ga nazovem, mesta – rekao je Jeremić.

Kako je dodao, svima je jasno da je po sredi izliv zla koji je prouzrokovan vrednostima kakve su se danas zapatile u ovom društvu.

– Moja poruka pre svega Aleksandru Vučiću, ali i svim ostalima koji su deo ovoga što nam se dešava, jeste da nas neće uplašiti i da su im odbrojani ne samo dani nego i sati na vlasti. Ovakvu vrstu zlostavljanja narod nikada nije trpeo i uvek je umeo da to kazni. To će učiniti i ovaj put – istakao je Jeremić.

Nismo nasilnici

Aktivista Drugog kruga Aleksandar Drobac kaže da se nada da će ovi izbori nešto promeniti i da će njihove aktivnosti da se smanje. „Jer ako se naše aktivnosti pojačaju, znači da ništa dobro nije urađeno. Želimo da nešto promenimo i uradimo nešto dobro. Nismo huligani ni nasilnici. Samo želimo da kažemo ono što mislimo i podržimo onoga za koga mislimo da može nešto da uradi“, rekao je Drobac za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari