Site name

Prvo obraćanje budućeg predsednika Srbije

Vučić: Ponosan na poverenje građana

Veoma sam ponosan što smo dobili ogromno poverenje građana Srbije i što smo od 3,6 miliona građana koji su izašli na izbore dobili dva miliona 35 hiljada glasova, izjavio je večeras budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

13

Piše: M. D. M.

Beograd 02. april 2017. 22:50

Foto: Fonet / Imre Szabo

Prema njegovim rečima, na osnovu 92 odsto obrađenog uzorka i 81 odsto biračkih mesta, drugi je Saša Janković za koga je glasala 591 hiljada birača.

U izbornom štabu SNS Vučić je dočekan uz trubače, šampanjac i vatromet. 

- Pobedili smo ne populizmom, demagogijom i napornima radom u veima teškim uslovima, i zato se zahvaljujem građanima - oni su sve rekli - izjavio je posle proglašenja pobede Vučić dodavši da je narod odlučio da ide brže, jače i bolje.

On je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da je pobedio u prvom krugu i čestitao protivkandidatima na rezultatima.

- Uprkos velikoj želji i čvrsto volji da me slome, gradjani su pokazali da vide naše rezultate i zato im kažem veliko hvala, jer samo sa njima Srbija pobeđuje - istakao je Vučić.

On se zahvalio bivšem predsedniku Nikoliću zato što ga je podržao iako je to, kako je rekao, bila teška politička odluka.

- Gotovo je nestvaran osećaj dobiti ovoliko glasova u prvom krugu, ali to je polkazatelj da se građani nekad zaista opredeljuju prema tome ko je veće a ko manje zlo - istakao je Vučić.

On se zahvalio i novinarima, posebno onima koji mu postavljaju teška pitanja jer ga time teraju da još bolje razmišlja. Na kraju, Vučić je poručio da je ovo pobeda naroda ali i jedne od najvećih stranaka u Evropi.

Posle njegovog govora, u štabu punom funkcionera, simpatizera i javnih ličnosti koje su ga podržale, slavlje je nastavljeno uz trubače, piće i zakusku.

povezane vesti

komentari (13)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Darko

02. april 2017.

Pozivam te da budes gost u mojoj kuci o mome trosku da vidis kako se bedno zivi u mome okruzenju.Bolja ti skola od te ne bi trebala.

visitor

02. april 2017.

Pobegulja sa mesta premijera postade predsednik.

itotije

02. april 2017.

Pola od polovine daje jednu cetvrtinu. To je skoro pa tacno onaj deo Srbije koji je direktno ili indirektno nakacen na drzavne jasle. Oni ostali finansiraju te jasle...

Joka

03. april 2017.

Ko gubi ima pravo da se ljuti!

Ivan

03. april 2017.

slika Karica u pozadini govori sve.Svi smo izgubili nocas.

aleks markovic

03. april 2017.

Prvi do njega Bogoljub Karic. E moji glasaci, zlatila vam se desnica.

PG

03. april 2017.

A ove oko njega sve obliva ladan znoj, em kupili jos malo vremena da divljaju po raji, em ne mogu da zamisle kako ce ovaj da im divlja po pozadinama jer im to obezbedjuje. Ali dobro, i to se istrosi.

Stevan Mišković

03. april 2017.

Izjavi novi Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u noći slavlja pobede na izborima, izjavi i sledeće: " ... ovoliki broj glasova (koje je osvojio), me je uverio da se ponekad na izborima građani opredeljuju za MANJE ZLO OD VEĆEG ZLA" , čime je priznao da je i on zlo za Srbiju, samo manje zlo od ostalih kandidata. Dozvolio bih sebi, da služeći se poređenjem koje je izneo budući Predsednik (kome, imajući u vidu sve činjenice iz predizborne kampanje, ne mogu da čestitam na pobedi), da su građani pogrešili u proceni i da su (po meni) izabrali veće zlo...

Dugi

03. april 2017.

Dosao je i taj dan..... Srbija je zakoracila u Fasisticku diktaturu.... Cestitam...... Ni Nemcima nije niko bio kriv, pa nece ni Srbima.......

beli

03. april 2017.

I treba da budes ponosan jer ti si najbolji od najgorih. Olos je izabrala najveceg medju sobom. Ona polovina glasaca sto nije nije glasala svojim necinjenjem de facto se slaze sa izborom one polovine koja je glasala i to je to. Odabrali ste kao narod put koji ste odabrali i vodju da vas vodi na tom putu a zavrsetag toga puta bice u istorijskim knjigama medju narodima koji postoje samo u njima jer su ih vreme i dogadjaji pocistili sa istorijske pozornice. Srecan vam put ali bez mene i mojih potomaka.Mi odlazimo suprotnim pravcem od vaseg, u zivot.

Gizela Eri

03. april 2017.

A iza njega Karić.

Slobodan

03. april 2017.

Kao slobodan covek nikada nisam priznavao ni jednu vlast nadamnom pa tako ni ovu. Vase zakone ne postujem osim pod prinudom tako da me uopste ne interesuje vase postojanje. Zivim svoj zivot kako hocu tako da me se uopste ne doticete. Iako formalno pripadamo istom (srpskom) narodu mi smo dva sveta. Ja sam Srbin sa veoma dobrim pedigreom a vi ste genetski otpad koji je isplivao na povrsinu posto su Srbi u ratovima izgubili ono najbolje sto su imali od ljudskog materijala. Ostalo je ono sto je bilo kljasto i sakato, retadirano mentalno i fizicki a to su vasi preci koji su ulucili priliku za razmnozavanje jer da je bilo onih najboljih koje je odneo rat vas ne bi bilo jer bi tada vasi degenerisani preci ostali suvog ...

Tamara

03. april 2017.

To se ne zove poverenje nego strah koji si posejao da bi mogao da ostaneš na vlasti. Proći će i tvoje vreme, ali zapamti da niko više neće građane ove zemlje nazivati ološem.