Vučić: Ponosan na poverenje građana 1Foto: Fonet / Imre Szabo

Veoma sam ponosan što smo dobili ogromno poverenje građana Srbije i što smo od 3,6 miliona građana koji su izašli na izbore dobili dva miliona 35 hiljada glasova, izjavio je večeras budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, na osnovu 92 odsto obrađenog uzorka i 81 odsto biračkih mesta, drugi je Saša Janković za koga je glasala 591 hiljada birača.

U izbornom štabu SNS Vučić je dočekan uz trubače, šampanjac i vatromet. 

– Pobedili smo ne populizmom, demagogijom i napornima radom u veima teškim uslovima, i zato se zahvaljujem građanima – oni su sve rekli – izjavio je posle proglašenja pobede Vučić dodavši da je narod odlučio da ide brže, jače i bolje.

On je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da je pobedio u prvom krugu i čestitao protivkandidatima na rezultatima.

– Uprkos velikoj želji i čvrsto volji da me slome, gradjani su pokazali da vide naše rezultate i zato im kažem veliko hvala, jer samo sa njima Srbija pobeđuje – istakao je Vučić.

On se zahvalio bivšem predsedniku Nikoliću zato što ga je podržao iako je to, kako je rekao, bila teška politička odluka.

– Gotovo je nestvaran osećaj dobiti ovoliko glasova u prvom krugu, ali to je polkazatelj da se građani nekad zaista opredeljuju prema tome ko je veće a ko manje zlo – istakao je Vučić.

On se zahvalio i novinarima, posebno onima koji mu postavljaju teška pitanja jer ga time teraju da još bolje razmišlja. Na kraju, Vučić je poručio da je ovo pobeda naroda ali i jedne od najvećih stranaka u Evropi.

Posle njegovog govora, u štabu punom funkcionera, simpatizera i javnih ličnosti koje su ga podržale, slavlje je nastavljeno uz trubače, piće i zakusku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari