U SAD najviše glasova za Jankovića 1

Na glasanju za predsednika Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama na svim biralištima najviše glasova je osvojio kandidat grupe građana „Za Srbiju bez straha“ Saša Janković.

U Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu za Jankovića su glasala 82 od 180 upisanih birača, potvrđeno je za Glas Amerike u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Aleksandar Vučić dobio je 28 glasova, sledi ga kandidat grupe građana „Moramo bolje“ Vuk Jeremić sa 15 glasova.

Za Luku Maksimovića, alijas Ljubišu Preletačevića Belog glasalo je 12 birača.

U Generalnom konzulatu u Čikagu najviše glasova je takođe dobio Saša Janković, za koga je glasalo 88 birača, potvrđeno je Glasu Amerike u Generalnom konzulatu.

Drugo mesto zauzeo je Ljubiša Preletačević Beli, sa 16 glasova. Sledi ga Aleksandar Vučić sa 12. Kandidat partije“ Dosta je bilo“ Saša Radulović osvojio je 5 glasova, koliko je dobio i Vuk Jeremić.

U Čikagu je pravo glasa imalo 203 birača.

I u Njujorku je ubedljivu pobedu odneo Saša Janković – 110 glasova od ukupno 192 koliko je izašlo na glasanje. Na drugom mestu je Vuk Jeremić sa 25 glasova, dok su po 15 glasova dobili Ljubiša Preletačević Beli i Aleksandar Vučić, potvrdio je Glasu Amerike šef biračkog odbora u konzulatu Republike Srbije u Njujorku Goran Savić.

U San Francisku, gde je pravo glasa imalo 182 birača – Saša Janković osvojio je najviše, 67 glasova, potvrđeno je za Glas Amerike u konzulatu u San Francisku.

Jankovića sledi Ljubiša Preletačević Beli sa 20 glasova. Treći je Vuk Jeremić sa 14 glasova. Saša Radulović („Dosta je bilo“) dobio je 6 glasova, Aleksandar Vučić (vladajuća koalicija) 4, Boško Obradović (Dveri) 3, Vojislav Šešelj (SRS) i Aleksandar Popović (DSS) po jedan glas.

Najveći odziv birača bio je u Vašingtonu, gde je glasalo 83,33 odsto od 180 upisanih birača.

Nešto manji odziv bio je u Čikagu, gde je u Generalnom konzulatu od 203 upisana birača glasalo 67,48 odsto, u Generalnom konzulatu u Njujorku 192 od 246 upisanih birača, a na biračkom mestu u San Francisku glasalo je 116 od 182 upisanih birača, što je oko 63,7 odsto. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari