Slobodno bacanje

Boško Đokić

Od 1977. trener ovdašnji, srpski. Bio sam visok 190 santimetara, sada to ide na dole. Imao sam i ''neviđenu'' igračku karijeru, preciznije - niko me nije video da igram od 1964, kada je i počela ova avantura. Volim da razmišljam, pišem o basketu, jer je to način života, kreacija i izazov.

A sad adio

Treba prestati kad je najlepše, jedna je od glupljih izreka koje sam čuo, ali sam odlučio da je ispoštujem.

Kolo sreće

Moram da priznam da je, osim košarkaša Partizana, koji su u Nišu osvojili Kup Radivoja Koraća, meni lično bratić NJofra Paviljonski zasladio prošlu nedelju.

Sudija MVP

Kad bolje pogledam - za dve nedelje napisaću 250. kolumnicu, dumam da je vreme da prekinem sa tom (u)zaludnom rabotom, pa da polako (re)kapituliram šta je iza, barem što se basketa tiče.

Rečiti derbi

Kao što znate, odigran je 258. derbi između košarkaša Crvene zvezde i Partizana, uz lagani trijumf crveno belih rezultatom 86:74, a da nisu prebacili u peti i šesti stepen brzine.

Pojačanja

Košarkaški pogled unapred obećava zanimljivo proleće, barem što se srpskih klubova tiče.

Idoli

Prošla kolumnica vratila mi se pozitivnim bumerangom: o Duciju Simonoviću lepo su mi govorili njegovi nekadašnji treneri, posebno saigrači, što iz sujete nije baš često.

Neparni valjak

Iskreno, u prvom delu tekuće sezone minimalno sam pisao o beogradskom Partizanu, iz iks razloga: da im ne stajem na muku, dam šansu da bude bolje, iz poštovanja prema struci i slično. Međutim, dalje ćutanje narušava lepo vaspitanje i ponašanje.

Dobro u krug

Pred 2018. godinu uljudno vaspitanje nalaže da se sumira učinak timova i pojedinaca, u modi su na svakom koraku naj-liste i slično.

Možda sigurno

Košarkaška Evroliga ove nedelje MOŽDA SIGURNO ide sa dva ubrzana kola, cirkus radi ubrzano, novca nikad dosta, alavost je mundijalna pojava, pa da podelim sa vama deo svojih razmišljanja.

O spontanosti

Nešto razmišljam, posmatrajući basket dogodovštine iz drugačijeg geografskog ugla, šta znači reč, pridev "spontan", a elektronska knjiga kaže: dobrovoljan, svojevoljan, iz sopstvenih pobuda, sam sobom postao, samonikao, iznenadan i slično.

Robotići

Družimo se jako dugo, red je da sa svom petoricom svojih čitalaca podelim lepo i ružno. Recimo, pošto ne radim, moj drug i komšija sa Pevca, Aleksandar Ilić, ima ideju da me uvede na folk estradu (rijaliti sam prevazišao, a tamo je i Janjuš).

Kontrola štete

Moram da budem iskren do balčaka pa da napišem - veću sprdačinu od kvalifikacionih ''prozora'' za naredno svetsko prvenstvo u košarci odavno nisam video, posebno ne na tom nivou.

Iz lobanje

Shodno iskustvu i godinama, uvek nanjušim problem u najavi, odnosno da će današnji tekst imati težu prođu kod publikuma, budući da su Crvena zvezda i Partizan, srpski košarkaški mezimci sa "neograničenim kreditom", isprašeni po dva puta dobrano.
PrvaPoslednja