Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Drugi tip vladavine

Da li su građani Srbije ikada saznali pod kojim uslovima je aerodrom "Nikola Tesla" ustupljen francuskom Vansiju!?

Lažnjak nad lažnjacima

Čak je i 27 lidera trome Evropske unije, posle petodnevnih sednica koje su trajale i do jutra, uspelo da se dogovori o planu oživljavanja ekonomije posle korone, čak je i lider pobedničke partije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, održanih dve nedelje posle izbora u Srbiji, uspeo veoma brzo sa mnogo tanjom većinom od srpske naprednjačke, da dobije mandat i sastavi novu vladu, a predsednik Srbije, koji ne spava, ne ide u WC, ubija se od posla, uspeo je jedva da sastavi prijavu i upiše se na fakultet za košarkaške trenere za decu!

Mislene imenice

Nema Kesića, nema Pljiža, Ivanovića... i šta vas može razonoditi u dane odmora, bez odmora, u dane totalne neizvesnost i sve većeg kovid rizika za život?

Postizborno modeliranje

U vreme plebiscitarne podrške i nezapamćene ljubavi prema Miloševiću, koja je odvela Srbiju u ratove, deo antiratne, nenacionalističke manjine koja je palila sveće, protestovala i oglašavala se kroz veoma sužene medijske kanale, jedna od uzrečica glasila je "što gore to bolje " valjda u nadi da će muka osvestiti zabludelo stanovništvo.

Takoreći na današnji dan

Tih devedesetih godina govorilo se da liče na tridesete! Danas, dvadesetih ovog veka, da liče na devedesete! Tih godina su bili na vlasti ovi koji su danas!

Jeretička misao

Napadi i udarci na Sergeja Trifunovića (enfant terrible - strašno dete, ili kako Kojo reče nenavođeni projektil, koji svojim kontroverznim i nekonvencionalnim postupcima dovodi u nepriliku one kojima pripada) nisu riskantni samo za njega već i za sve fragmentirane grupe neujedinjene opozicije bile da su za izbore ili protiv njih!

Politički stikeri

Video-poruke takmičarskih stranaka i koalicija na predstojećim izborima liče na stikere koje na raznim mestima lepe osobe, koje gube pamćenje, kako ne bi zaboravile nešto da urade.

Bezbroj ekrana

Najnoviji digitalni propagandni uradak lidera naprednjaka, okruženog zidom bezbrojnih ekrana, bezimeni je plagijat scene iz filma Matriks u kojem se zgođušni Kijanu Rivs bori protiv distopijske budućnosti, te zato na centralnoj poziciji pored virtuelne stvarnosti postoje i jedna hiperrealistična vrata!

Kovid 19 i Kovin 20

Ma kakva pandemija kovida 19, u Srbiji je veći problem Kovin 20, advokatski sažeto je definisao šizofrenu i potpuno ludu situaciju u zemlji moj prijatelj Nikola Barović, pre rizičnih, zdravstvenih i političkih mitinga pred Skupštinom Srbije.

AV trijada

Teza: Koronu smo pobedili! Antiteza: Korona je nepobediva dok se ne nađe vakcina protiv nje! Sinteza: Koronu smo možda pobedili a na izborima ćemo sigurno pobediti!

Maska kao dres-kod

"Čuj Mali čoveče! Plašiš se života, Mali čoveče, na smrt se plašiš! Besno ćeš ga ubijati, vjerujući da gradiš "socijalizam", ili "državu", ili "nacionalnu čast", ili "ugovor o povećanju plata", ili "čast Božju".

Definicija situacije

Predizborna kampanja, Ane Brnabić i njenog šefa, u korelaciji je sa zaravnjivanjem eksponencijalnog rasta korona virusa.

Glumljenje iskrenosti

"Tajna uspeha je iskrenost, ako uspeš da je odglumiš, problem je rešen" - govorio je Gručo Marks, koji je iskreno uspevao da zasmeje bar polovinu planete čak do sedamdesetih godina prošlog veka.
PrvaPoslednja