Zarez

Gordana Suša

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka, novinarstvom se bavi od 1970. prošlog veka. Radila u Radio Beogradu, Televiziji Beograd, Yutel-u, VIN produkciji, poslove od reporterskih do glodurskih. Pisala za Našu Borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic... Bila predsednica NUNS-a i članica Saveta REM.

Koska razdora

Ako se nastavi ovim tempom, za neki mesec će na planeti zemlji sto miliona ljudi bolovati od kovida 19, a dva i po miliona oprostiće se sa životom.

Sad ili nikad

Kao što je tridesetih godina prošlog veka Maks Horkhajmer govorio: "Ako ne želite da pričate o kapitalizmu, onda morate da ćutite o fašizmu.

Otvorene laži

A. M., 67 godina, tri dana niko nije hteo da je primi, kao vruć krompir prebacivali su je iz ruke u ruku, a bilo joj je jako, jako loše, najzad, upućena je na Urgentni centar i pred njegovim ulazom, u kolima svog izbezumljenog sina preminula.

Pastir i ovce

"Crkva nema svoju stranku niti svoju listu, ne navija ni za jednu partiju i samim tim, u duhu sekularizma, ona političke procese prepušta političarima"...

Donald i Džo

Pronaprednjački mediji nariču za Trampom proglašavajući Bajdenove pristalice za neprijatelje države!

Drugi tip vladavine

Da li su građani Srbije ikada saznali pod kojim uslovima je aerodrom "Nikola Tesla" ustupljen francuskom Vansiju!?

Lažnjak nad lažnjacima

Čak je i 27 lidera trome Evropske unije, posle petodnevnih sednica koje su trajale i do jutra, uspelo da se dogovori o planu oživljavanja ekonomije posle korone, čak je i lider pobedničke partije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, održanih dve nedelje posle izbora u Srbiji, uspeo veoma brzo sa mnogo tanjom većinom od srpske naprednjačke, da dobije mandat i sastavi novu vladu, a predsednik Srbije, koji ne spava, ne ide u WC, ubija se od posla, uspeo je jedva da sastavi prijavu i upiše se na fakultet za košarkaške trenere za decu!

Mislene imenice

Nema Kesića, nema Pljiža, Ivanovića... i šta vas može razonoditi u dane odmora, bez odmora, u dane totalne neizvesnost i sve većeg kovid rizika za život?

Postizborno modeliranje

U vreme plebiscitarne podrške i nezapamćene ljubavi prema Miloševiću, koja je odvela Srbiju u ratove, deo antiratne, nenacionalističke manjine koja je palila sveće, protestovala i oglašavala se kroz veoma sužene medijske kanale, jedna od uzrečica glasila je "što gore to bolje " valjda u nadi da će muka osvestiti zabludelo stanovništvo.

Takoreći na današnji dan

Tih devedesetih godina govorilo se da liče na tridesete! Danas, dvadesetih ovog veka, da liče na devedesete! Tih godina su bili na vlasti ovi koji su danas!
PrvaPoslednja