Kontrareklama

Ivan Radak

Devet godina poklonio novinarstvu radeći u ekonomskim rubrikama Danasa, NIN-a i Blica. Sada svet posmatra iz civilnog sektora. Najveća vrednost je dodata vrednost.

8. MikroFAF: Loud Edition

Osmo izdanje MikroFAF-a, međunarodnog festivala „uradi sam“ i nezavisnog kratkog filma, održaće se od 12. do 14. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11, Beograd, u organizaciji udruženja „Satibara“.

Dani stida i besmisla

Ne postoji razuman (ne inteligentan nego razuman) čovek u Srbiji koji se nije osetio postiđeno kada je premijer izvesnoj gospođi u Valjevu rekao da nekada radi 24 sata.

Bliži li se Veliki prasak?

Poslednjih godina naša ekonomija sve više liči na kosmologiju, sa puno teorija, crnih rupa, velikih najava i očekivanja, brojki koje tzv. običnom građaninu malo šta znače ili ne može u potpunosti da ih sagleda.

Zašto ne Tramp

Narod Srbije ponovo na pogrešnoj strani i ponosi se time, bila bi ocena ovog suludog navijanja naslepo za Donalda Trampa.

Pravilo 6+2

Na Dvestadvojci juče je u okviru zabavnog programa slušaocima postavljeno interesantno pitanje – šta bi se dogodilo da se rad proglasi nezakonitom aktivnošću. Vrlo inspirativno je delovalo na mase.

Atentat na poverenje

Nekako bi za Aleksandra Vučića bilo najlogičnije i najsvrsishodnije da krene u odstupnicu, prepusti predsedničke izbore opoziciji, a potom i potpunu vlast.

I bankar će da zvoni dva puta

Šampioni smo regiona u mnogo čemu, barem tako tvrde oni koji nas vode, ali zašto ne reći i reč-dve o liderskoj poziciji u kategorijama koje ne valjaju. Prvi smo među zemljama regiona koje čekaju pred vratima Evropske unije i u kategoriji kredita s kojima postoji ozbiljan problem u otplati.

Jednog radnika pišemo, dva pamtimo

U petak su iz Brisela poslali obaveštenje da je završen kvartalni ekonomski izveštaj za zemlje kandidate ili potencijalne kandidate za članstvo u Evropskoj uniji.

Dva službena mobilna telefona

Iako nismo zemlja koja se može pohvaliti visokim dometima kada je reč o transparentnosti, tu i tamo se u izveštajima institucija mogu naći zanimljivi podaci koji na slikovit, pa i komičan, a nadasve tužan način prikazuju kakva smo država, ko nas vodi ili bolje rečeno šta većini ne smeta.

Konfučije u Srbiji

Pokušaji da uporedite učenje Konfučija (ili Konfucija) sa stanjem u Srbiji mogu samo da potpuno demorališu. Posebno na ovim prostorima ne ide s čovekoljubljem i ispravnošću. Od vrha naniže.

Jednom da se složim s Vučićem

Ljudima u Srbiji sigurno je potrebna promena odnosa prema poslu, posebno u onom delu koji bi se mogao nazvati zalaganjem, dodatno uloženim trudom da se posao obavi kako bi trebalo.

Taj prokleti CV

Svaki konkurs za posao neizbežno poteže ista bolna pitanja. Zašto su ljudi neuspešni u nalaženju posla? Da li je to samo manjak radnih mesta ili ima mnogo i do kandidata i načina na koji se predstavlja?

Jel stvarno verujete u to u Srbiji?

„Ono što je dobro u Zakonu o inspekcijskom nadzoru jeste da imamo želju, videćemo da li je tako i na terenu, da inspektori ne kažnjavaju već da idu prvo u savetodavne posete, da ljudima ukažu gde greše pa da ih tek sledeći put kazne“.

Privatizacija i Srebrenica

Poređenje privatizacije i Srebrenice stavljam u istu ravan samo kao ilustraciju teze da je puno stvari oko kojih je potrebno snažno suočavanje sa bolnim činjenicama i da se to suočavanje, na našu štetu, beskrajno odlaže.
PrvaPoslednja