Kocka, kocka, kockica

Peđa Popović

Kao novinar i urednik kalio sam se u raznim Blic izdanjima, BIRN-u, E-novinama, Istinomeru, Yellow cabu.... U Beogradu i Sarajevu. Objavljivao tekstove u sledećim izdanjima: “Dani (BH)”, B92.net, “Evropa”, „Reporter“...  Tekstovi republikovani u stranim i domaćim web izdanjima. Verujem u ljudska prava, moć istine i da su kultura i obrazovanje osnova društva. Van novinarskog posla ponosan na osimišljavanje i pokretanje festivala Dani Sarajeva u Beogradu. Aktivista, po malo i sportista. Ljubitelj putovanja i fotografije. Još tekstova možete da pročitate pedjapopovic.info.

Pob(j)eda je Crne Gore

Već dan-dva posle izbora u Crnoj Gori i najave prve promene vlasti nakon gotovo 30 godina, u Srbiji koja je rezultate izbora pratila više nego svoje mesec i po ranije, nametnule se najmanje dve pogrešne teme - da je sve gotovo tj. da nova vlast sigurno preuzima vođenje države - odnosno da je Milo izgubio vlast, da a umesto njega dolaze razuzdani četnici i da će Crna Gora odbaciti državnost, poleteti u zagrljaj Srbije i Rusije.

„Blistavi“ naprednjački um

Sudeći po dosadašnjem iskustvima vremena oko izbora su posebno kritična za Srpsku naprednu stranku. Ne toliko zbog rezultata jer im poslednjih godina baš dobro ide, koliko zbog ideja koje se ne mogu nazvati pametnim, promišljenim, već naprotiv - sumanutim i štetnim.

Najteži Novakov poraz

Svetski teniser broj jedan, doživeo je do sada najveći poraz u karijeri, za koji nije bio kriv toliko jak protivnik, sudija, loša forma, već sopstvena zabluda.

Sveta nedelja

Neretko oni koji se zalažu za težak rad svih sedam dana u sedmici su po pravilu oni koji ne moraju da rade nedeljom ili praznikom. Poput predsednika Aleksandra Vučića.
PrvaPoslednja