Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

Olimpijski grad

Priznajmo, bez obzira na političko opredeljenje, predizborne kampanje imaju neku draž. U vreme kampanja je "sve lepo, sve nežno, sve se raduje".

Seljaci i kultura

Nažalost, propustila sam gostovanje aktuelnog gradskog menadžera i potencijalnog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na TV Hepi, ali čitam da je izjavio da je sadašnja vlast puno uradila za kulturu.

Menadžer Vesić

Da nastavim gde sam juče stala. Prema kladionici Mocart, kvota da će Beograd dobiti gradonačelnicu Irenu Vujović iznosi 2,5.

Žene „vladaju“

Prema kladionici Mocart, favorit za novog gradonačelnika Beograda je predsednica opštine Savski venac Irena Vujović sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd".

Šapićev obrt

"Nakon svega što se dešavalo proteklih par meseci, više ne postoji ni jedan posto šanse da sa SNS možemo da napravimo bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljanja Beogradom", rekao je Aleksandar Šapić za nedeljnik Vreme.

Nije lako Dačiću

Lideru socijalista i ministru inostranih poslova Srbije Ivici Dačiću zaista nije lako. Iz Zagreba i komšiluka malo-malo pa protestne note i problemi.

Vučić u Turskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tek što je stigao iz Švajcarske uputio se na novo službeno putovanje i to u Tursku, gde bi danas trebalo da razgovara sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Reihl-Kir

Možda Jovica Cvetković, selektor rukometne reprezentacije Srbije nije u pravu. Možda Srbi i Hrvati nisu braća.

Trenerka ekspres

Početkom februara u Briselu se očekuje predstavljanje Strategije EU za integraciju Zapadnog Balkana, koja treba da potvrdi opredeljenje bloka ka proširenju.

Amfilohijev strah

"Amerika se zaledila. U Australiji vrućina topi asfalt. Poplave i oluje po Evropi. Zemljotres u Crnoj Gori. U Srbiji plus 15 za Božić. I ne valja Vučić?".
Prva Poslednja