Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Hidžab i Vučićeva nemilost 1
13.01.2022. 15:00

Hidžab i Vučićeva nemilost

Pre pet godina, kada je Aleksandar Vučić osvojio prvi predsednički mandat, više od pedeset hiljada Bošnjaka iz Sandžaka glasalo je za njega.

Šta radiš, Aida, u Novom Pazaru? 3
23.12.2021. 15:00

Šta radiš, Aida, u Novom Pazaru?

Najbolji evropski film, razume se, samim tim – jedan od najboljih na svetu iz prošle godine, koji govori o tome kako je Srbija, pod režimom diktatora i zločinca, Slobodana Miloševića, počinila genocid nad srebreničkim muslimanima, ovih dana zaobilazi Beograd.

Vučićeva Evropska unija 4
16.12.2021. 15:00

Vučićeva Evropska unija

Srbija je pre dva dana otvorila četiri poglavlja u procesu pridruživanja i sticanja punopravnog članstva u Evropsku uniju.

Noga na gasu za ubijanje demonstranata 5
09.12.2021. 14:55

Noga na gasu za ubijanje demonstranata

Jedan podanik Aleksandra Vučića iz Čačka, ucenjivač, manipulator sirotinjom, tamošnjim građanima, zaleteo se rečima i zakucao u poziv na nasilje nad ljudima koji protestuju i učestvuju u blokadi puteva subotom.

Vučićeve fine, mekane batine 6
02.12.2021. 15:00

Vučićeve fine, mekane batine

Kako je izgledala prošla subota dok su deljeni čekići naprednjačkim batinašima kako bi njima nasrnuli na glave građana koji su protestovali protiv vlasti blokirajući puteve?

Strah od Vučića 7
25.11.2021. 15:00

Strah od Vučića

Pored režima predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Erdogana, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uvrstio se na listu jedina tri lidera na evropskom tlu koji su uspeli da u potpunosti unište i naznake demokratije u državi kojom vladaju i koje karakteriše takozvani – hibridni režim.

Kad udari iz stana pored 8
18.11.2021. 14:45

Kad udari iz stana pored

Kada sam samo veče nakon prizora sa ulica Beograda, gde klerofašisti, organizovano, skrivajući se iza najveće kukavice i sramote građana Srbije, Ratka Mladića, napadali ljude po ulici jer žele da se mural krvniku, sprovoditelju genocida, ukloni, videla proslavu ostalih, nekih drugih građana zbog pobede u fudbalu, kao da se prethodnih dana ništa nije dogodilo, bila sam u neverici.

Nije ovo njihova država 9
04.11.2021. 15:00

Nije ovo njihova država

Da mi u inboks stižu preteće poruke, one koje se odnose na silovanje, ubistvo, čuveno vešanje na Terazijama, proterivanja iz zemlje, uvrede na račun fizičkog izgleda, načina na koji govorim, i tome slično…, odavno sam navikla.

Izdajice su na vlasti 10
28.10.2021. 15:00

Izdajice su na vlasti

Žene u crnom zatekle su na vratima prostorija svoje organizacije, proteklog vikenda, brutalne poruke ispisane sprejom.

Trideset hiljada evra za Dragana 11
21.10.2021. 15:00

Trideset hiljada evra za Dragana

Premijerka Ana Brnabić juče je, kako je sama rekla, bila na ivici suza zbog neodgovornosti građana kada je reč o odnošenju prema epidemiji korona virusa.

Slobodan Milošević se ne prevrće u grobu 12
14.10.2021. 15:00

Slobodan Milošević se ne prevrće u grobu

Nije nepoznato i bez mnogobrojnih iskustvenih primera potkrepljeno tvrđenje da građani koji žive na severu Kosova, a po nacionalnosti su Srpkinje i Srbi, imaju obaveze koje se ne odnose samo na lični, pojedinačni život, u smislu posla i profesije kojom se bave, brige i zdravlja za bližnje i onima koji su im dostupni da im pomognu.

Da bežimo zajedno 14
23.09.2021. 15:00

Da bežimo zajedno

To što postoji saglasnost u vezi sa koruptivnim, manipulatorskim, autokratskim karakterom vlasti koju danas sprovodi Aleksandar Vučić u Srbiji u opozicionom i kritički nastrojenom delu javnosti, ne znači da postoji saglasnost unutar te grupe o karakteru njegovog političkog angažmana i zauzimanju visokih državnih pozicija tokom ratnih devedesetih godina.

Zašto mora Milo? 15
09.09.2021. 15:00

Zašto mora Milo?

Naravno da vlast Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Aleksandra Vulina želi da izazove sukobe u susednoj Crnoj Gori, da pokušava da negira tamošnju naciju i ugrozi im identitet.

Naslovna strana

19. januar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.