Beli listić

Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Vučićevo priznanje je laganje

Utisak o tome da se ubrzava proces rešavanja kosovskog problema koji opterećuje obe države i čini živote običnih ljudi, bez obzira na nacionalnost - albansku ili srpsku - teškim i zarobljenim u uzajamnoj netrpeljivosti, nalazi se u svom punom jeku.

Snaga mrtvog Miloševića

Inicijativa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, jednom od najvećih zločinaca na evropskom tlu, pokrenula je društveni dijalog o tome ko je zapravo ovaj ne-čovek bio.

Hajde, sad, idite više…

Prilikom žaljenja nad "potopljenim" tradicionalnim strankama koje postoje unazad više decenija, a od dolaska "naprednjaka" na vlast nestaju ili jedva drže nos iznad cenzusa,...

Sve je u redu i posle poraza

Kada uslovi za izbore nisu fer i demokratski jer najgledanije i najkomercijalnije televizije i ostali mediji rade u najdirektnijem interesu vladajućeg režima, institucije sistema ne obavljaju svoj posao ako su posledice loše po učesnike u vlasti...

Čisto srce i zapušen nos

Fenomen pune podrške Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd za ono što rade i za šta se zalažu, ali bez namere glasanja za taj pokret, u značajnoj meri pokazatelj je stanja u ovdašnjem društvu, opterećenom nakaradnim vrednostima.

Beograd za veštice i akrepe

Sudeći prema ocenama stručnjaka, sudbina Beograda na vodi neizbežno je ista, i ako pobedi i ako izgubi aktuelna vlast, jer je neodrživost ovog projekta, tvrde oni, potpuna izvesnost.

Ukrajinski scenario u Beogradu

Dolazak ruskog šefa diplomatije u posetu Srbiju u sred izborne kampanje za beogradske izbore izvesno je kec u rukavu lidera Socijalističke partije Srbije da njegov kandidat namakne koji procenat glasova više.

I dalje rat, a ne ljubav

"Mi Srbi moramo da razumemo da tu nema ljubavi, principa, poštuju nas više jer smo ekonomski jači i politički, zato smo danas poštovaniji, ugledniji, ali nas ne vole više ni manje. Oni imaju svoje interese, ali i mi", rekao je Vučić u emisiji Ćirilica govoreći o rešenju kosovskog pitanja.

Ko voli Miloševića, glasaće za smrt i glad

Kada Ivica Dačić kaže da ko je voleo Slobodana Miloševića, najvećeg političkog zločinca u novijoj svetskoj istoriji, treba da glasa za Socijalističku partiju Srbije na beogradskim izborima, ispostavlja se pitanje da li je lider socijalista lud ili samo neverovatno pokvaren i bezobrazan.

Kad zvoni, a niko se ne javlja

Ksenija Radovanović iz Ne da(vi)mo Beograd odgovorila je na pitanje o tome kako komentariše to što rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Inicijativa ima najviše dva odsto glasova - da, ako se veruje toliko tim istraživanjima i, ukoliko se ne sumnja u njihovu pouzdanost, zbog čega se onda uopšte izlazi na glasanje.

Najstrašniji srpski horor film

Umesto Deklaracije o opstanku Srba, koju je ovdašnja vlast pripremila zajedno sa onom iz Republike Srpske, svrsishodnije bi bilo sačiniti i usvojiti deklaraciju o propasti Srba...
Prva Poslednja