Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Molim za pažnju i kamenicu u glavu 1
15.09.2022. 07:00

Molim za pažnju i kamenicu u glavu

Država je ponovo iskoristila moje prijatelje, moju porodicu i sve moje na svetu da bi pojedinci nastavili da kradu, lažu i vrše propagandu koja pojedincima, okupatorima na vlasti i grebatorima javnog dobra za ličnu korist, kao i korist njihovim prijateljima i članovima porodice, zarade na nauštrb moje.
Kosovo je nezavisno od Vučića, Srbija nije 2
01.09.2022. 15:00

Kosovo je nezavisno od Vučića, Srbija nije

Da li je Aleksandar Vučić priznao Kosovo, odnosno da li ga je, u vrednosnom smislu, time izdao, uspostavljajući dogovor o dokumentima građana nekadašnje južne srpske pokrajine, potpuno je besmisleno pitanje.
Vučić i Kurti nisu isti 3
25.08.2022. 15:00

Vučić i Kurti nisu isti

Uoči sve izvesnijeg, a pod pritiskom takozvanih stranih sila, rešenja kosovskog pitanja, odnosno priznanja faktičkog stanja i nezavisnosti nekadašnje južne srpske pokrajine, istina o ulogama srpskih zvaničnika i političke elite iz devedesetih godina sve je bleđa i udaljenija od istine.
Mrtav hladan avgust 4
11.08.2022. 15:00

Mrtav hladan avgust

Avgust je prazan mesec. U javnosti naveliko prepoznat kao mesec u kojem se intenzitet uznemirujućih ili naprosto značajnijih događaja i "pomeranja" u javnom prostoru smanjuje, utišava, strpljivo, ili pospano čekajući jesen.
"Da sam huškao, huškao sam - da sam puškom, puškom sam" 5
04.08.2022. 15:00

„Da sam huškao, huškao sam – da sam puškom, puškom sam“

Sudeći prema načinu na koji se Aleksandar Vučić odnosi prema zločinima Srbije tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, na koje je svesrdno, kao potrčko osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, huškao, dobro bi mu došla jedna Oluja Srba sa Kosova, sa ciljem pokušaja zataškavanja svoje krvave i bratoubilačke političke biografije.
Vidimo se u sukobima i ratu, kao i do sad 6
07.07.2022. 15:00

Vidimo se u sukobima i ratu, kao i do sad

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića kao organizator kriminalne grupe koja je pomagala u zločinu, snimio je video poruku u Leposaviću, na severu Kosova.
Neka sila bude s njima - radnici Fijata 7
23.06.2022. 15:00

Neka sila bude s njima – radnici Fijata

Kada je pre nekoliko dana radnik Fijata izašao iz Vlade Srbije, nakon razgovora sa premijerkom Anom Brnabić o osnovnim uslovima života zaposlenih u toj kompaniji, odnosno egzistencijalnoj budućnosti svih zaposlenih i onima koji zavise od njihovih plata, delovao je kao da je upravo, u ime logoraša, pregovarao sa onim koji je "vlasnik" tog logora, koji ga je u logor smestio, te sada namerava da mu oduzme i tu koricu logoraškog hleba.
Neka nam je Bog u pomoći sa SPC i Vučićem 8
19.05.2022. 15:00

Neka nam je Bog u pomoći sa SPC i Vučićem

Sabor Srpske pravoslavne crkve dogodio se juče u Predsedništvu Srbije. Naviknuti na mnogo goru situaciju od ove, u kojoj se u sekularnoj državi jedan skup popova odvija u kabinetu predsednika, trebalo bi napomenuti da su država i crkva u Srbiji, u poslednjih trideset godina, delovali uvek, manje-više, u saglasju.
Ne sme majka da plače kad u vojsku sina šalje 9
12.05.2022. 15:00

Ne sme majka da plače kad u vojsku sina šalje

Sećate se kad je Slobodan Milošević bio vrhovni komandant? Kada je vojska bila obavezna i kada su se ispraćaji u kasarne, preciznije - na ratišta, događala, u najvećem broju slučajeva, uz ponos i slavlje roditelja muške dece?
Hijena Vučić 11
14.04.2022. 15:00

Hijena Vučić

Odgovor Aleksandra Vučića predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju, premijeru Kosova, da bi pre bio vuk samotnjak nego bestidna i nemoralna hijena, odvija se u kontekstu trošenja novca poreskih obveznika, građana Srbije, na kinesko oružje i šepurenje njime pred građanima regiona.
Kako dalje Moramo? 12
31.03.2022. 15:00

Kako dalje Moramo?

Ovih dana obeležava se trideset godina od početka srpske agresije na Bosnu.
Glupost režima Aleksandra Vučića 14
17.03.2022. 15:00

Glupost režima Aleksandra Vučića

Stavljati takozvani državni interes iznad očigledne smrti, patnji žrtava agresije, kao i činjenica o profiterstvu bolesnih umova koji sprovode pokolj nevinih civila, ubijajući ih i isterujući ih u milionima iz svojih domova, karakterističan je, ponovo jedinstven na evropskom tlu.
Vučić nije Srbija, Putin nije Rusija 15
10.03.2022. 15:00

Vučić nije Srbija, Putin nije Rusija

Kukavički strah nezrelih političara, nedoraslih izazovima, u kojima pretenduju da preuzmu funkcije od višedecenijski dokazanih ratnih huškača i profitera, korumpiranih i otuđenih od patnje siromaštva običnih ljudi, odmah je po tragičnom utisku iza onih sa sramnim kalkulacijama aktuelnog režima Aleksandra Vučića, računanjem i pretvaranjem nesreće, smrti i gladi ljudi zahvaćenih ratom koje god nacije ili verske opredeljenosti bili, u navodni državni interes.

Naslovna strana

23. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.