Famozno

Svetislav Basara

Pisac, novinar, autor više romana, zbirki pripovedaka i eseja.

Bulevar involucije (7)

Pod torturom sve bih to priznao, nisam ja Mustafa Golubić, ovako, bez pendrečenja, ostadoh pri ranijoj izjavi, a pri svojim izjavama (različitim od mojih, ali njihovim, ličnim, ne komunalnim) kao osobe od integriteta ostadoše i drugoprivedeni Nadežda Milenković i Mikloš Biro, uprkos Bećkovićkinim nastojanjima da ih subliminalnim tehnikama, kojima se tokom decenija izveštila, navede da kažu ono što ona misli.

Bulevar involucije (4)

Osećao sam se, dakle, nelagodno i odvratno, ne zato što su mi država i partija činile odvratne stvari - iako su ih nekima činile - nego zato što je ljudski život naprosto sastavljen od nelagoda i odvratnosti, prošaranih oazama zadovoljstva i smisla.

Bulevar involucije (2)

Konačno će, mislio sam, prestati teror prinudnih političkih ljubavi i mržnji, konačno ćemo moći da budemo ono što jesmo - šta god to bilo - a ne omladinci, radnici, seljaci i poštena inteligencija.

Oprem dobro, šokci i šijaci

Na zahtev mnogobrojnih podfamoznika - kojima sam se izgleda popeo na Sebastian (kao i oni meni) - od ponedeljka, pa dok se drugačije ne naredi, biću na zasluženom odmoru.

Moda umesto bubrega

Stisnuh sinoć muda, siđoh u dubine Podfamoznosti da bih se uverio (u ono što sam i podozrevao) da naime više nego ubedljiva većina podfamoznih tutumraka ne uviđa nikakvu uzročno-posledičnu vezu između Đilasa (Milovana, ne Dragana) i Ćosića kao nastavnika slobode, pravde i demokratije i potonjih pravaca razvoja političkog sistema burazerskog kretenizma, uvrhunjenih carstvijem Aleksandra Velikog.

Odrapljivanje istine

Mnogo smo ovih dana govorili o lažima i šteti koje nanose istoriji i životu, red bi bio da prozborimo neku i o istini, iako je to u Srbiji maltene nemoguća misija.

Istina o Srbiji, finale

Jesenju školu fenomenologije pokvarenjaštva, jada, čemera i bede čaršijskog duha nastavljamo analizom bisera podfamozne mudrosti iz pera podfamoznika potpisanog kao "Oskar".
PrvaPoslednja