Extra time

Zoran Pavić

Izabrao da budem novinar što nisam morao, još duže bio urednik što je uglavnom bilo neizbežno. Od omladinske štampe, u dnevnim i nedeljnim novinama i jedinom pravom mesečniku u Srbiji. Vazda se bavio politikom i sportom znajući da je princip isti, a za nijansama još uvek tragam. Dokaz za to traganje je i nagrada NUNS-a za istraživačko novinarstvo. Supruzi nisam mogao da zabranim da bude novinar, detetu ću probati.

U(a)EFA

Sve je bilo očekivano, sve je o tome i unapred i odavno ovde ispisano.

Krstajić

Naslov baš ume da prevari. Jer ovo nije tekst o Mladenu Krstajiću, iako će se njegovo ime najčešće spominjati.

Slika i prilika

Dnevnik 3 RTS-a (ako se tako još zvanično zove) u subotu 28. jula je prvi "u novijoj istoriji" koji je poremetio tamošnju uređivačku svakodnevicu.

Ćuti i navijaj

Priča iz nekih romantičnijih vremena glasi ovako: u Mostaru je na nekoj utakmici bilo i gostujućih navijača, a jedan od njih je u neposrednoj blizini milicionera bio previše bučan.

Ronaldolar

Nije do novca, on nije bitan - objašnjavao je odmah posle osvajanja treće uzastopne Lige šampiona sa Realom njegova najveća zvezda Kristijano Ronaldo zašto erazmišlja o odlasku iz kluba.

Bus-pljus

Za nekog ko je neizmerno smotan obično se kaže da bi i kliker pokvario.

Pedro i tri advokata

Ništa više u srpskom fudbalu nece biti isto, FSS i država ce ozbiljnom zajednickom akcijom stati na put svim neregularnostima, korupciji i kriminalu, i on ce iz te katarze izaci umiven, svež i "ko nov"- smatraju optimisti koje mnogi olako po virtuelnim pricaonicama nazivaju botovima.

Vokri

Ne, nije istina da je predsednik FS Kosova zabranio fudbalsku utakmicu humanitarnog karaktera u Gračanici između istoimenog kluba i Crvene zvezde iz Beograda, iako je prethodnih dana na sve talambase davao sebi na značaju.

(Dž)ABA

Regionalno košarkaško takmičenje je završeno, nacionalno je upravo započelo, ipak, po uvreženim navikama crta koja se sada povlači je i crnja i deblja od one koja sledi sredinom juna, na kraju sezone.

Dan D

Sve je prolazno, samo je ondulacija trajna, a derbi "večit".

Udarac u gong

Svašta je danas vest, ili makar tako izgleda u ovom nepreglednom digitalnom gigamarketu.

Ovo je smešno

Anegdota glasi ovako: neposredno pre ratova devedesetih, na zgradi pošte u Subotici osvanuo je grafit "Ovo je Hrvatska".

Uputstvo

Skoro beše kad je Davor Štefanek, jednoglasno izabrani predsednik Sportskog saveza Srbije, povodom otkazivanja utakmice mladih rukometašica Srbije i Kosova izjavio da potpuno podržava tu odluku MUP-a i da, lično, nikad ne bi izašao na strunjaču sa džudistom sa Kosova.

Obeležja

Evropska rukometna Federacija, na zahtev Rukometnog saveza Srbije, donela je odluku da se kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica.
Prva Poslednja