Site name

Zvečka glodalica

Gospodar medijskog prostora u svom redovnom nedeljnom dvočasovnom obraćanju građanima Srbije, ovaj put preko televizije Pink, iako je najavljivao, nije otkrio ništa novo u vezi s povišenim tonovima sa američkim "pomoćnikom zamenika", ali je po prvi put priznao zašto se tako često javno oglašava.

5

Piše: Gordana Suša

01. novembar 2017. 15:00

Zvečka glodalica

"Uspeo sam da pobedim licemerni pristup u kojem mediji odlučuju šta ste rekli. Ne treba mi ta vrsta posrednika", rekao je Vučić. Ja odlučujem šta ću, kada i koliko da kažem. I zato baš briga ljude šta će da napišu neki NIN, Vreme... i svi oni, implicitni bednici koji ga mrze, za razliku od njega koji ume samo da voli... Ja odlučujem, demonstrirao je i preksinoć, šta ljudi treba da zapamte, šta je bitno, šta nebitno, šta je istina, šta neistina, šta je realno, šta nije... U takvoj "profanoj harizmi" (skovao Ričard Senat) koja svoju nadmoć ne crpi samo iz korena kolektivne istorije već iz biografije i ličnih kvaliteta političkog lidera, Vučićeve desetke kod Labusa i Vodinelićke, ne mogu da se mere sa nepokazanim ocenama nekih osrednjaka, Đilasa, Jankovića, Šutanovca... a pogotovo onog Obradovića, koji je jedva diplomirao i svog profesora stavio u politički savet svoje partije. Svi zajedno ne mogu da se mere sa odličnim američkim studentom "fulbrajtovcem" Sinišom Malim!!! Tako je Vučić, u uobičajenom maniru zamene teza, o odličnom studentu, što do sada niko nije osporio, zabašurio plagijat doktorata gradonačelnika Beograda, o čemu postoji mnogo analiza i dokaza u tim tzv. nebitnim medijima, kao i o plagijatu Nebojše Stefanovića, odbranio je "rudarski" posao Maje Gojković i opet ponovio da ga opozicija neće pobediti do 2040. "jer svojom neistinom i propagandom laži" ne uspeva da postigne rezultate! Jedino novo što je rekao jeste da postoji šansa "fifti-fifti", pola pola, da se sledeće godine uz redovne beogradske održe i vanredni parlamentarni izbori, nagoveštavajući kontradiktornu mogućnost da se posle ovog predsedničkog mandata možda i povuče iz politike. I ovom prilikom je više puta ponovio da je jedini put Srbije Evropska unija, a povodom evidentnog i pojačanog prisustva Rusije u srpskoj politici skrušeno je sam upitao a šta bi mi bez ruskog veta u Savetu bezbednosti... "Odbranio" je, dakako, i predavački status osuđenog za ratne zločine generala Lazarevića i njegovog poslodavca ministra Vulina, što finansiraju svi građani Srbije.

Nije više enigma, dakle, šta će Vučić da kaže, ali sve očiglednije postaje i ono što prećutkuje. Na primer nultu toleranciju prema korupciji. Primetili ste da je ta tema skinuta sa njegove agende "pričam ti priču". Zato je uz Vulinovu tetku iz Kanade, javnost gotovo zaboravila bliske prijatelje iz inostranstva koji plaćaju veliku školarinu za decu Siniše Malog, pominje se 60.000 evra, a da ne govorim o njegovim of-šor firmama i pozamašnom dosijeu koji je Agencija za borbu protiv korupcije, sasvim suprotno zakonu, proglasila državnom tajnom i najzad prosledila tužilaštvu s velikim izgledom da ga prekrije prašina. U Vučiću mrskim medijima izneti su podaci o unifikovanim i višegodišnjim donacijama, poslednja da je 2.500 simpatizera naprednjaka darivalo SNS sa po 40.000 dinara. Pošto je ta suma skoro upola veća od one koju su uplaćivali 2012, osnovano sumnjam da je inflacija znatno veća od one koja se prikazuje. Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je preventivnu, vanrednu kontrolu, pedesetak državnih službenika koja počinje sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a odnosi se na izgradnju crkve i konaka u Bajčetini i na rad Fondacije, njegove supruge, Dragice Nikolić. Slutim da je to razlog zašto ljutit Nikolić, znajući kako funkcionišu sistem i matrica, nije prisustvovao rođendanu i slavi SNS. Novinar CINS-a Vladimir Kostić u jučerašnjem tekstu analizira i dokumentuje kako se "oporavlja" PINK kreditima Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza. To je mnogo više od kredita za izgradnju 10 bolnica, ili 120 ambulanti ili 40 škola... Imajući u vidu da je ista agencija takve kredite otpisivala, što u krajnjem znači opet plaćaju svi građani, jasno vam je zašto nijedno pitanje sa tim u vezi na pomenutoj televiziji nije pomenuto. Ali zato je postalo jasno zašto Vučić raspolaže beskrajnim vremenom te privatne televizije...

Ključna ideja sa ocenama i indeksima je da se građanima da nova zvečka, glodalica, igračka za bebe ne bi li tako zablentavljeni ponovo glasali za Vučića i sve prepoštene, skromne, radne i vredne naprednjake. Funkciju zvečke ali i nagoveštenog domino efekta ima i vest da je državica Surinam povukla priznanje Kosova! Pošto su Srbi iz regiona stavljeni pod Vučićevu kontrolu, sada je red, kako najavljuje Dačić, da se stave pod kontrolu i oni u Austriji i tako olakšaju unutrašnji dijalog, koji sve više postaje agonija a izbori sve bliži i bliži.

povezane vesti

Civilizacija i kultura

4

Piše: Gordana Suša

Evrobalkanska Gordija

1

Piše: Gordana Suša

Vučić u mojoj ulici

8

Piše: Gordana Suša

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Fabrika laži

01. novembar 2017.

Vućić radi punom parom - narod sve to vidi, ali, eto, slabo oseća. Dobro de, nije više važno šta Vučić priča vaažno je šta prećutkuje. Pa i Vi ste draga Gordana prećutali "SVE" humorističke emisije koje napadaju nevinog Vučića a svi odvažni koji se osmele da ga brane moraju da prođu toplog zeca na svim televizijama u svim emisijama. Biće da su najopasniji zečevi bili u emisiji "Utisak nedelje" zato je predsednik još dok je bio premijer od nje napravio paprikaš. A ja se da vam pravo kažem nešto ne sećam koja to još humoristička emisija osim Kesićeve postoji? Au, da, pa Vučićevi višesatni tv monolozi su najgledaniji rijaliti u Srbiji...

s

01. novembar 2017.

Ja bih ovo sve razumela ali ajd gospa Gordana potkrepi ti to nama dokazima. Ovako ja mogu tebi da napisem roman . Hocemo istinu ,ali kad je Vucic u pitanju to je nemoguce.

Tom Sojer

01. novembar 2017.

Goca, genije. Moj Danase, prevedite ovo, pošaljite svim relevantnim svetskim listovima. Goca je moj favorit za neko uvaženo novinarsko, svetsko priznanje.

Vitomir

02. novembar 2017.

Molimda mi oproste oni koji su posteno i sa istinskim zarom odabrali pravo i studirali ga, bez obzira na ocene, jer i sestica je bas dobra i jaka. Pravo je dobar faks i cenjen, iznad svega...Dakle, o Vucicu je rec, on je to studirao skoro sedam(!)godina, Seselj je bio kum(opa!) u senci i , pored nekakvih ocena, sve ostalo je bilo u sirovom, stupidnom, delijskom stilu( klempavi epp). Kakva dreka, covece, pa Vucko nije polagao ni anatomiju, niti mehaniku, fiziku, termodinamiku, informatiku, hemiju...nije imao 50 ispita, stotine laboratorijskih vezbi i kolokvija poput masinstva, medicine..Da mu, eto, i to alalimo, ali on nema ni sekunde staza u struci! Njegovo "znanje" je rabis, staro 20 godina, ne vredi danas ni pisljivog boba, mogao bi sada da prodaje samo krompir ili eksere ili farmerice- da mu nije bilo svetog Seselja, tatka koji ga je uputio u unosan biznis krvav poput trgovanja ljudima i sudbinama, tetkama i bracom,,sverca nacionalizmom i zavadjanja naroda, kao i evo, bacanjem pink-koske koju sludjeni pleb glodje i glodje... Vucic nema kompetentnog znanja, to je osnova ove turobne sage bednolikog srpstva. Znanje u spinovanju ima, da, u blefiranju mu ide, ali se i otkrije, znanje u laganju isto tako, pa i u kradji su noge, ma koliko visok i sirok u kukovima, da si, ipak su ti nogice -kratke...

VP

02. novembar 2017.

Da li botovi imaju argumentovana ubeđenja ili su samo zablentavljeni?