Site name

Kocka, kocka, kockica

Peđa (Predrag) Popović

Kao novinar i urednik kalio sam se u raznim Blic izdanjima, BIRN-u, E-novinama, Istinomeru, Yellow cabu.... U Beogradu i Sarajevu. Objavljivao tekstove u sledećim izdanjima: “Dani (BH)”, B92.net, “Evropa”, „Reporter“...  Tekstovi republikovani u stranim i domaćim web izdanjima.

Verujem u ljudska prava, moć istine i da su kultura i obrazovanje osnova društva. Van novinarskog posla ponosan na osimišljavanje i pokretanje festivala Dani Sarajeva u Beogradu. Aktivista, po malo i sportista. Ljubitelj putovanja i fotografije.

Još tekstova možete da pročitate pedjapopovic.info.

Uljez na Trgu Marksa i Engelsa

Ako ste zbog naslova pomislili da se radi o ideološkoj netrpeljivosti prema Nikoli Pašiću, odnosno podršci likovima i delima Karla Marksa i Fridriha Engelsa, samo ste delimično u pravu. I to u tragovima.

14.8.2017

Kome sve smeta Oliver Ivanović?

Svega par meseci pošto je pušten iz trogodišnjeg pritvora, Oliveru Ivanoviću, jednom od lidera Srba sa Kosova, zapaljen je automobil.

31.7.2017

Između feudalca i makroa

Dok se u Srbiji vodila rasprava da li je naslovna strana “Nedeljnih informativnih novina” sa natpisom “Arbeit macht frei - Rad oslobađa” na ulazu u nacistički koncentracioni logor, preterana ili ne, pojavila se vest gde kineski investitor traži veću slobodu. U izrabljivanju.

25.7.2017