Site name

BRANKICA

* Sad mu se napenalilo da kapitalizuje iskustvo sticano na raznim marićima, krstićima, jovićevićkama i macurama i njegova se psihopatija pokazala u svom punom kapacitetu

"Ja sam rekao, gde si baš našao tetku?", prepričavao je Vučić razgovor koji je vodio sa Vulinom. "Onda mi je on rekao: 'Pa to je bilo pre nego što smo ušli u vlast'.

35

Piše: Slaviša Lekić

06. novembar 2017. 15:00

BRANKICA

Ja sam rekao: "Zašto nisi iskoristio taj argument".

Da se samo ovo čulo tog petka veče, dok je vascela Srbija gledala TV Prva, intervju predsednika Srbije "Insajderu", ušao bi u anale. Ali ne: intervju je ušao u istoriju srpskog društva onog časa kad je čaršijom prostrujala vest da će Brankica (još uvek je ovde dovoljno reći - Brankica) raditi intervju sa Aleksandrom Vučićem: katran i perje su već bili u pripravnosti. Pre nego su se kamere upalile, polusvet koji se razume u sve, od ozonske rupe, preko medicine, do selektorskog posla, skovao je teoriju o još jednoj zaveri protiv "nas normalnih"!

Još se svetla u studiju nisu ugasila, stotine prljavih ruža položeno je na odar jedne karijere: mali problem jedino je bio fakat da smo, umesto u superlativima, o karijeri koja je "za njom", pričali jezikom tvrdog jezgra "Alkatraza" ili "Zabranjenih"! Još kad su bivša gospođa Vučić i gospođica "sveznasemdapeva" Krstić izrekli reči pohvale, Internet se, štonobi rekla braća iz tabloidnog smeća - "zapalio"! Smeće, ono ljudsko, nije više komentarisalo intervju: na meniju su bili bračno stanje, večita zagonetka - "A tko je otac deteta", sve do pitanja u čijem odgovoru se krije rešenje svih nepatvorenih nesreća napaćenog srpskog naroda - "A koliko naših para košta to što je obezbeđuju?!"

A 'ladno se moglo debatovati o "mesu" intervjua: kako, umesto tetke, zloupotrebiš teču, kome daš 40.000 da uplati SNS-u u tvoje ime; kako sultan u zavetrinu svog dupeta skloni one koji su pogrešili, da tamo iskaju svoje grehe, a onda se vozdignu na pijedesetal ključara svih tajni države Srbije; kako lik koji zna strateški raspored komaraca u Beogradu, ne zna za Grupu za slobodu medija; kako je ta ista faca autor nadimak "Prangija"; kako, ako si novinar, ne daš na profesiju; kako, ako si dobar domaćin, ne dozvoljavaš da gost vređa opoziciju; ...etc! Intervju, ovde, uopšte nije bio bitan. Ni intervjuisani. U fokusu je bio - intervjuer.

Aleksandar Vučić je najopasniji kad, obasjan stotinama vrelih vati iz reflektora i okružen okularima kamera, sedne naspram onog ko je naoštren da ga pitanjima "razbije". On se tad oseća najkonfornije na svetu, to je njegov prirodni ambijent: tad iz njega prosto isijava bezobrazluk i namazanost i bahatost i osionost i nikakve tu Olje, Bojane ili Danice, kako su sugerisali znalci i vlasnici naknadne pameti, ne mogu biti od koristi. Ako mu se na nečemu mora odati priznanje, a ja sam tu blago je reći škrt, to je - tehnika vođenja intervjua.

Sad mu se napenalilo da kapitalizuje iskustvo sticano na raznim marićima, krstićima, jovićevićkama i macurama i njegova se psihopatija pokazala u svom punom kapacitetu: dobro upućen u opšti društveni regres, manjak empatije i zaludnost korišćenja racija, uz veštu pripremu botovskog stada, koji je danima pre intervjua sondiralo teren tako što su, skriveni iza stotina šifrovanih FB & TW profila i naloga glumili "opozicionu javnost" i najavljivali režirani intervju, Vučić je beskonačnim licitiranjem brojkama, slalomom između salve pitanja i bežanjem od odgovora, poput kobre žrtvu, hipnotisao onaj deo Srbije koji sebe doživljava kao "normalnu" do te mere da su postali veći botovi od stvarnih SNS botova. I realno su bili opravdano razočarani jer su od Brankice očekivali da na Vučiću primeni tehniku "vodenog stola" iz Gvantanama, počupa mu nokte ili ga makar šutne nogom u jaja, sve ono dakle, što sebi ne bi smeli da priušte, da se nađu nasuprot njemu.

Već više od deceniju mi na javnoj sceni imamo hendikepirajući negativan stav prema Brankici i "Insajderu"! Baveći se vrućim situacijama" i "spornim ljudima" ona je prosto provocirala kamarilu prevladavajućih patuljaka ovosrbijanskog javnog života da je urnišu, unakaze, dokusure ili satru u blato. Neko je negde objašnjavao razliku između ljubomore i zavisti, pa je ovo prvo stanje nazvao logičnim i pripisao ga razboritim ljudima: ljubomora te tera da se boriš za te neke stvari. Zavist je, sledeći tu definiciju, prizemna i, sledstveno tome, pripada prizemnim ljudima: u njenom temelju nije nagon da se boriš za nešto, već pusta želja da sprečiš drugoga da to nešto ima!

Ta njihova nakana, i sad se pokazalo, ravna je njihovom antitalentu i strahu od boljih od sebe. OK, to se čak i može progutati. Ali, da vam zasmeta što neko kome je život konstantno ugrožen ima obezbeđenje "od naših para", to je tako skotsko espesovskobajotovićevski! E, pa, hulje & nikogovići, mirno spavajte: ni prebijena kinta iz vašeg buđelara ne ide na njeno obezbeđivanje. Htedoh reći: oduvek je ovde bilo rulje, vazda spremne da linčuje, ali nikad, rođaci, ovako nije bilo. Igor Čobanović na Tviteru kaže: "Ne verujem da smo imali nekad goru vlast od ove danas, ali verujem da nismo imali nikad gori narod nego što ga sad imamo"! Istina je, jbt: za ovih pet godina, sve su nas pokvarili!

P.S. Ovaj tekst pisan je dan nakon što je ruski ambasador Čepurin opoziciju u Srbiji nazvao antisrpskom. A Dačić ćuti i sav je nekako Miljacka: mutan, i tiho se valja.

povezane vesti

Vučićev kadiluk

4

Piše: Slaviša Lekić

Horor

11

Piše: Slaviša Lekić

Ubićemo, zaklećemo, ko u EU neće

8

Piše: Slaviša Lekić

komentari (35)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Teze za meze

06. novembar 2017.

- Brankica: Kako objašnjavate uplate od po 40.000 din na račun stranke? - Vučić: "Kako moze da se puca iz nečijeg pištolja a da se ne bude ubica"!!? Primer male zamene teza. I ajd, sad ti, vodi ozbiljan razgovor.

Milan

06. novembar 2017.

Vulin je barem prozivan i vodio se postupak oko sticanja njegove imovine. Šta je sa imovinama, svih pređašnjih političara. Za vreme vladavine DOS-a koliko je vila, vikendica, kućica i kućerina, imanja od plata kupljeno. Ko je ikada prozvan da kaže odakle mu stečeno. Kada se sve to ispita, zna se od plate i kredita koliko može da se stekne, neka se ide dalje. Zakon treba da važi za sve, i da su pred zakonom svi isti.

Izjava godine

06. novembar 2017.

"Malo toga sam obećavao" ...........Vučić.

VELJA

06. novembar 2017.

Vrlo zanimljiv nacin razmisljanja.

svetlanast.

06. novembar 2017.

Odlicna gluma /glumatanje/ Aleksandra Vucica ne moze da sakrije los scenario i losu reziju.A Brankica Stankovic? Kajace se sto je usla u ovu "pricu" a kajala bi se i da je odbila.Takav je zivot.

El Grande

06. novembar 2017.

''''Malo sam toga obecavao ali sam mnogo ispunio''''. NE MOZE !! Ni logicki ni jezicki, ni po bilo kom drugom osnovu. Moze recimo, mnogo sam obecavao a malo/mnogo ispunio. Moze recimo, malo sam obecavao ali sam puno uradio. Itd.. Najbolji student u istoriji studenata, studiranja, prava, istorije kao takve, i najboljih studenata takodje kao takvih, jednom recju najbolji, bi sasvim sigurno naucio (jer je kako je sam priznao, ucio je do iznemoglosti, da ne kazem do ''''imbecilnosti'''') kako se ispravno sastavljaju recenice! Da zvuce smisleno, iako je ono sto u njima stoji, u njegovom slucaju, sasvim besmisleno !!

Bojan Krstic

06. novembar 2017.

Auf, zasto ovako ostro?

Tinci

06. novembar 2017.

Mnogo mi se dopada ta bahatost i bezobrazluk Aleksandra Vucica. Mislim da drugacije i ne moze sa nasim narodom. Bravo Vucicu, imas podrsku uvek i zauvek.

Vladan Velimirovic

06. novembar 2017.

Bravo gospodine Lekicu na komentar i osvrt na "INSAJDER" ( AUTSAJDER ) Brankice Stankovic. Ovde nije bitan ni A.V.-A.V. ni Brankica ovde je najbitnija tetkica iz Kanade, odnosno tetkica Vulinove ( JUL-inove ) zene. To je u nizu slikovito receno, slika i prilika : bahatosti, osionosti, bezobrazluka, idiotizma itd itd, ove Vucicijade od Srbije koju je kompletno pretvorio i zatvorio ( mozda u pokusaju ) u Mitrovicevu "PINK - FARMU" uz svakodnevno "ispiranje" ionako poprilicno ispranih mozgova, odnosno svakodnevno lansiranje lazi i obmana. Ovaj Vucicev sistem nije tzv "STABILOKRATIJA" nego VUCICEVA LAZOVOKRATIJA, kakva je uistinu i kompletna mu partija-bratija SNS oligarhija i lopovobratija. Srbija je na umoru a kada ce nezna se, zbogom "zdrava pameti" sto si pobegla u normalniji svet, tamo i ostani ovde kod kuce biti bolje uskoro nece 100%, dok je ova olos na vlasti a i "opozicija" nije nistra bolja, ne daje NADU, ne.

Slavica

06. novembar 2017.

Skidam kapu.Odlican tekst. Gospodja Stankovic je profesionalac .Njen izraz lica govorio je sve. Vodila je razgovor sa cudo-vistem.Sagovornik je ''''''''cipovan'''''''' ili reprogramiran ili je naprosto rodjen drzak, bahat i koznastasve.

jaguar

06. novembar 2017.

Gospodine Lekiću jer sav ovaj tekst samo zbog EU,pa ne morate vi u nju.

Goran

06. novembar 2017.

Odličan tekst i čini se, odlično zapažanje gospodina Lekića. Izuzetno poštujem Brankicu, međutim u ovom intervjuu nije se snašla. Upala je u zamku i nije videla šumu od drveta. Našem predsedniku ne treba postavljati pojedinačna pitanja vezana za konkretne događaje, jer on je majstor demagogije i sa fahmajstorom se ne možete boriti na njegovom terenu. Treba ga načeti odozgo. Ključno pitanje je, ko mu to sve dozvoljava (sva ta sranja koja on kaže da ne pravi). Po njegovom stavu se vidi da ima ogromna leđa nekog jakog sa zapada, a sve ostalo je šarena laža za narod. Dakle, razgovor treba usmeriti u tom pravcu i postaviti racionalno pitanje šta srpski narod ima od svega toga i dokle će nas dovesti do 2022. godine (Bože, kako ovo strašno zvuči).

Marko

06. novembar 2017.

Nadovezao bih se na prethodni komentar. Ova vlast na čelu sa gospodinom Vučićem, bavi se vrhunskim političkim marketingom i on sam je odličan političar. Oseća se, da kompletni timovi ljudi u pozadini rade na tome, na koji način plasirati neku informaciju u javnost. Upravo u tom procesu plasiranja informacije od strane, opozicija je veoma troma i inferiorna. Primer - priča o MIG-ovima. Prosto je neverovatno na koji banalan način je prodata priča o POKLONU. Dakle, situacija je sledeća: Poklon ne postoji. MIG-ovi bez renoviranja vrede 0 (slovina nula) dinara. Ako su oni kao takvi neupotrebljivi i ne mogu (i ne smeju!) da lete, jasno je da o poklonu nema ni govora. Dakle, jedina prava istina je sledeća: MIG-ovi su plaćeni 180 miliona evra, što je zaista povoljna cena, ali su plaćeni 180 miliona evra. Prosto je neverovatno kako opozicija nema nikakvu analitiku, već daju nepažljive i paušalne komentare, koji su na kraju neubedljivi, a u većini slučajeva usmereni na promašenu temu, da ne kažem poturenu temu ili ti patku. Halo, opozicijo, probudi se, deluješ kao pijanica ispred prodavnice koji ne shvata ko stoji pored njega.

Siniša Škarica

06. novembar 2017.

Gospodine Lekiću Vaš bes je su danas izrazile DOS-ovske hulje i analni speleolozi iz NIN-a na svojoj naslovnoj strani. Takvu gadost je jedino mogla da smisli kompleksirana glumica. Niste dali odgovor na pitanje. Ako se veeć 10 godina od poreskih obveznika ne plaća obezbeđenje za BB ko onda to plaća? Đubre jedno crnogorsko

Marija

06. novembar 2017.

Gospodine Lekiću, Bravo!

Viktor

06. novembar 2017.

Citam, slusam i ne verujem! Ovim hejterima nikada nista ne valja. Da je rekao ovo,bilo bi sto je bas to rekao! Da je rekao ono, opet udri po njemu sto je to rekao. Ko ce vama budalama udovoljiti!?

Andjelija

06. novembar 2017.

Gospodine Lekiću , bra-vo ! A zašto je ON takav ? Nedostatak LJUBAVI u detinjstvu .

bogdan trojkaš

06. novembar 2017.

Brankica je heroj! Njena jedina greška je što je bilo šta pitala Vučića, jer je on govorio svoje laži, ne obazirući se na pitanja. Tako bi se, na kraju udavio u sopstvenim lažima - da ne kažem što ovde pripada.

Kikić

06. novembar 2017.

Svega ovog ne bi bilo da u delu srpskog naroda koji sebe smatra demokratama i prvoborcima od 5. oktobra 2.000, ne vlada uverenje da je dovoljno Vučića samo dovući pred nekog pametnog i iskusnog novinara i on je gotov.

Crvena sonja

06. novembar 2017.

Nisu nama krivi ni Brankica, ni Vučić. Mi smo decenijama.nezadovoljni pa tražimo krivca. I, kada bolje żivimo, mi nećemo da priznamo, nego trażimo izgovor da nekoga optužimo.

Мука ми је

06. novembar 2017.

Браво Лекићу , интервију је само покушај мувања "нормалних" , а то "Бранкица" је постало штета људи који су желели коначно да лажов види (а он зна) да нормални знају да лаже и лаже ! Штета , пропала емисија , а не знам како неко каже " вучић изашао као победник" ! Сада се види да ће манипулатор још дуго манипулисати , јавно и дозвољено! Жалосно!

Marija Nikolic

06. novembar 2017.

Ne znam ko je ovde lud! Teskt je zaista bedan! Brankica nekog uzbuđuje, a nekog izluđuje! Šikaniranje je za sado mazo! Pa nek vas uzbuđuje! Ja veću drskost i nadobudnost ne videh. E to izluđuje!

Nina Prica

06. novembar 2017.

Slaviša Lekić je izgleda pomislio da on moze da uzme meru narodu! Sramno! Kako se jedna tikva pokondiri?! Lagano i prosto! I ta tikva će pričati o celom naorodu!

Sanja Kocin

06. novembar 2017.

Brankica je Lekići upravo odraz takvog naroda! Žena misli da je veći lekar od lekara, pravnik od pravnika, sudija od sudije, tužilac od tužioca, samo ne pomisli da je veća primitivka od primitivke! Takav vam je tekst a takva vam je i Brankica!

Sto neki psiholog ne da komentar

06. novembar 2017.

Ovaj intervju (a i tehnologiju ponašanja Vučića prema javnosti uopšte) posmatram iz jednog sasvim drugog ugla. Naime, u mojoj kompaniji imali smo direktora komercijale koji je za taj posao obučavan u Londonu, taj je mogao da ubedi 90% ljudi u ono što priča, da crno pretvori u belo takoreći. Pri tome je bio vrlo sujetan ali se izvanredno kontrolisao kada je bio potreban rezultat, posipao se pepelom kada naiđe na tvrdo a onda odnekud izvuče argument koji potpuno zbuni protivnika (potencijalnog kupca) i oslabi mu odbranu, ma neverovatna tehnika. Kod Vučića prepoznajem upravo to, OBUKU! On je ovo negde naučio i to od vrhunskih predavača. Ko ga prati od početka karijere mogao je videti da ima talenta za prodavca a obuka ga je fino naštimovala i osposobila da prodaje m**a za bubrege. To je osnovni deo obuke, da se kupac koji se nameračio na željeni objekat psihološkim pritiskom navede na sličan objekat (ako željenog nema), ubedi da je to mnogo bolji izbor a usput se dozirano oblati konkurencija da slučajno ne bi otišao kod njih. Dakle, mislim de je Vučić tu gde jeste samo zato da bi ispunio ciljeve koje mu je zadao naručilac, interesni krugovi sa Zapada koji pre svega hoće da reše Kosovo po njihovom, zatim da preuzmu resurse u zemlji i tako nas stave pod potpunu kontrolu. Takav zadatak može da ispuni samo čovek ovakvog tipa.

Bakica

06. novembar 2017.

Divan tekst. Sve istinito. Sve jasno. Ali, sa psihopatama nema dijaloga. A ako je zauzeo vlast, novac, moc, mozete samo da se krstite i nadate da ce kriticna masa normalnog naroda da se pobuni i skloni djubre zauvek.

Rabi

06. novembar 2017.

Posmatranjem tog intervjua niko ne prica o sustini a to je predsednik odgovorio na sva pitanja i drzao nivo tokom razgovora i time postavio standard za ostale.

Baba Jula

06. novembar 2017.

"Psihopatija" - prava rec i prava dijagnoza. Sto se Brankice tice, kada bi "mudraci" kriticari, koji su joj nalazili greske imali delic njene hrabrosti i borbenosti za dostojanstvo profesije, mozda bi i imali neko pravo da "zinu". Ovako, sram ih bre bilo!

Vesna

06. novembar 2017.

Tako umanjeno ime Brankica a tako velika žena. I tako fizički malena i umanjena od srpske velike javnosti velike samo u svojoj majušnisti, veća si od svih mačo kastriranih političara i polusveta krvožedne rulje. Hvala ti Velika Brankice što imaš mu.. za razliku od svih mačo foliranata političkih tranvestita ukljućujući i onog visokog preko puta tebe i čemera srbskog....u svom tom besmislu tako lepo sijaš smislom. Hvala ti

Sava

07. novembar 2017.

Sjajan clanak! A ovi sto nisu dobili memorandum pare u Srbiji je uzimala i uzima ista grupa ljudi iliti porodica bez obzira ko je na vlasti. Oni finansiraju i Vucica i botove i nekad Kostunnicu pa i Tadica. Hvala.

Zrenjaninac

07. novembar 2017.

Nisam gledao tj. slusao taj intervju,al'''' sam uvek na "strani" Slavise Lekica !!!!!!!

Jasna

07. novembar 2017.

Zasto bi ga napala Brankica, nema ni jedan jedini razlog.. Za razliku od nekih, ona je vrlo profesionalna.

Pali sigurno

07. novembar 2017.

"Gde si baš našao tetku ? Trebao si mamu i tatu kao ja ,Lončar, Stefanović , moja žena .....

Skorpion47

07. novembar 2017.

Uh, koliko besa u čoveku! Uzmi nešto za smirenje Lekiću pa piši ponovo o istoj temi. Ako si vešt, podržaće te „botovko stado“. Brankicu ne treba da brani niko, a ponajmanje onaj koji je o ženama govorio najprimitivnijim rečnikom. Napravila je najviše što se može, za vreme koje je imala. I na koga se sad obrušio Lekić? Na SNS botove? Na pristalice opozicije? Na Prvosrbijance? O rečniku ne bih, jer Lekićev rečnik je davno pobegao iz okvira pristojnosti.

Mira Jovic

07. novembar 2017.

Izvanredan tekst, svaka cast.