Site name

Fotografije Nikole Veljića na izložbi u Njujorku

U galeriji RIVAA u Njujorku ovih dana traje tradicionalna, 16. po redu, izložba umetničkih radova vizuelnih umetnika ovog američkog udruženja, a deo postavke su i fotografije srpskog umetnika Nikole Veljića.

Piše: K. R.

Njujork 17. mart 2017. 20:45

Mladi fotograf (23) u isto vreme izlaže svoje radove i u galeriji MORA u Nju Džersiju, a uskoro ga očekuje samostalna izložba u Kući "Đure Jakšića" u Beogradu.

Nikola Veljić bavi se pre svega studijskom fotografijom i fotografisanjem portreta. U okviru postavke u Njujorku nalazi se devet njegovih fotografija i to iz tematske celine Portret tradicija (koje će biti izložene u aprilu u Beogradu), kao i fotografije sa ulica Njujorka.

"Ulica i moj grad su nešto što svakodnevno otvara mogućnost za umetničko delovanje. Trudim se da svakodnevno sa kamerom u ruci beležim dešavanja i ljude. Studio je nešto što volim, ali 'street photography' je pravi izazov za mene kao umetnika", kaže Veljić, koji se fotografijom bavi od svoje 17 godine.

Deo izložbe u galeriji RIVAA su i fotografije Grifita Dejvisa, jednog od najpoznatijih foto-reportera u SAD, kao i Romea Hortona, koji je fotografisao poznate svetske lidere.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.