Site name

Koncert El Sistema i prijatelji

Godišnji koncertu El Sistema i prijatelji, održaće se  u utorak, 25. aprila 2017. u 20 časova u velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Piše: Danas Online

21. april 2017. 18:15

Održavanje koncerta su pomogle Evropska unija,  Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Na koncertu će se izvođenjem predstaviti preko stotinu dece, učesnika i učesnica projekta El Sistema Srbija iz Jagodine, Paraćina, Obrenovca, Novog Sada, Vranja, Surdulice i Bujanovca uz dirigentsku palicu El Sistema umetnika iz Venecuele Herarda Estrade. Uz uživanje u nastupu izvanrednih gostiju, profesionalnih džez muzičara, cilj koncerta je da proslavimo uspeh i predstavimo dostignuća dece iz El Sistema Srbija, koja su spremna da se, posle međunarodnih nastupa, beogradskoj publici još jednom pokažu u punom sjaju, navodi se u saopštenju.

Muzika je oduvek bila globalni jezik koji svi razumeju i način da se obogati život. Mnogi su otkrili svoj potencijal zahvaljujući muzici, što je upravo i cilj El Sistema projekta koji je skromno započeo pre 41 godinu u Venecueli i do sada se proširio na preko 60 zemalja i danas obuhvata preko 4 miliona dece i omladine, pomažući im da se uključe u društvo,  nastave školovanje, dprinoseći tako I smanjenju delikvencije među mladima. „Music Art Project ” je 2014. godine pokrenuo ovaj širom sveta poznat projekat i u Republici Srbiji. El sistema je iznedrila izvanredno talentovane i ostvarene profesionalne muzičare kao što su svetski poznati dirigent Gustavo Dudamel kao i osnivač El Sistema Srbija i njen Ambasador, ekskluzivni umetnik Dojče Gramofona Francisko Pačo Flores.

Cena karata je 500 i 800 dinara, a time svi posetioci daće svoj doprinos podizanju svesti o El Sistemi, svetski priznatom  inovativnom načinu da se poboljša i obogati kvalitet života onih kojima je za to neophodna podrška. Pojedinačne karte se mogu nabaviti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i na prodajnim mestima Event tima, dok za kupovinu više od deset ulaznica možete nas kontaktirati telefonskim pozivom ili mejlom.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.