Site name

Doskorašnji direktor kraljevačkog muzeja dobio najveće priznanje u toj delatnosti

Najbolji za stručnjake, a odbornici ga ražalovali

U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, povodom Međunarodnog dana muzeja održana JE prekjuče svečana sednica Skupštine Muzejskog društva Srbije, Nacionalnog Komiteta ICOM-a Srbije i Osnivačkog odbora manifestacije "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10".

Piše: Z. Nikolić

Novi Sad, Kraljevo 19. maj 2017. 21:33

Na svečanosti je, između ostalog, uručeno i najveće priznanje u muzejskoj delatnosti Srbije - nagrada "Mihailo Valtrović". Nagrada nosi ime prvog srpskog muzeologa koji je postavio temelje sistematskom sakupljanju spomenika kulture na teritoriji Srbije.

Ovogodišnji laureat je je Dragan Drašković, istoričar, muzejski savetnik Narodnog muzeja Kraljevo, donedavni direktor Narodnog muzeja u Kraljevu, koga je uspešno vodio zadnjih osamnaest godina. On je primio nagradu iz ruku Draga Njegovana, predsednika Muzejskog društva Srbije.

Međutim, da podsetimo, ni nepodeljeno mišljenje stručne i šire javnosti o njegovom uspešnom radu i rukovođenju kraljevačkim muzejom nije bilo od značaja za odbornike Skupštine grada Kraljeva koji su nedavno, iz samo njima znanih razloga na sednici Skupštine Draškoviću uskratili poverenje ne izabravši ga čak ni za v.d. ustanove, čime su otvorili svojevrsnu krizu u rukovođenju muzejom s kojim se Kraljevo s prvom ponosilo.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.