Site name

BBC turistima preporučuje Nišvil

Britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel proteklog vikenda je objavio tekst pod nazivom „Serbia: the place to be“ sa preporukama za turiste koji planiraju da posete Srbiju ovoga leta, među kojima je i ona da posete InternacIonalni džez festival Nišvil, saopštio je ovaj festival.

1

Piše: Z. M.

Niš 19. jun 2017. 14:27

Foto: Nišvil

U naglašenoj kategoriji “Cultural picks”, posetiocima se kao najbolji preporučuju dva festival u Srbiji- Nišvil i Beigadski festival igre. Ovo je drugo priznaje eminentnih britanskih medija, nakon što je The Guardian prošle godine uvrstio Nišville u Top 10 najboljih evropskih jazz festivala, naveli su u niškom festivalu.

U ovim „preporukama“ BBC-ja našao se još jedan niški „brend“ - hrana. U kategoriji „Where to eat”, u kojoj se preporučuju najbolji restorani u Srbiji, navedena je i poznata niška kafana “Nišlijska mehana”. U tekstu se, inače, kroz različite kategorije, preporučuju konkretne kulturne manifestacije, sportsko-avanturistički turizam, prirodne lepote, noćni život ili kulinarski specijaliteti.

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Bojan

20. jun 2017.

Ovo su lepe vesti :)