Site name

Otkriće i identitet Latinske Amerike

Društvo hispanista, u okviru Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, i Institut za evropske studije, priređuju promociju prvog prevoda na srpski jezik knjige meksičkog filozofa Leopolda See (Leopoldo Zea, 1912-2004), Otkriće i identitet Latinske Amerike, saopštio je Kulturni centar Grad.

Piše: D. Đ.

Beograd 17. jul 2017. 11:57

“Studija može da nam posluži kao polazna tačka za promišljanja sopstvenih svetova i ideologija svakog čitaoca ili čitateljke ponaosob. Stoga je smatram izuzetno važnim štivom i na srpskom jeziku. Konačno, činjenica da je izvorna verzija teksta pisana u bivšoj Jugoslaviji (Cavtat, 1988), uprkos idealizmu i optimizmu u bolji svet koji je pred nama, a čije ostvarenje (još) nismo doživeli, dodatno nas povezuje sa autorom i njegovim tumačenjem univerzuma”, navela je Jelena Filipović.

U razgovorima o pomenutim temama učestvovaće: Orasio Čeruti-Guldberg (Meksiko) – filozof, Anđela Gašić (Srbija) – koordinatorka prevodilačkog tima, Jelena Filipović (Srbija) – recenzentkinja knjige. Moderatorka: Jelena Spasojević, koordinatorka projekta Letnja škola.

Program se održava u petak, 21. jula i počinje u 19 časova. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.