Site name

Počinje snimanje serije o Aliji Izetbegoviću

Snimanje mini-serije "Alija", koja je posvećena životu prvog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića, uskoro će početi na lokacijama u Bosni i Hercegovini u produkciji kuće "Sandžak Media" za tursku državnu televiziju TRT, prenosi N1.

9

Piše: Danas Online

11. avgust 2017. 18:35

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je njegov otac imao zanimljiv i dinamičan život, i da iz delova scenarija koje je pročitao smatra da će serija probuditi emocije kod gledalaca.
On je naveo da da su Turci zainteresovani za Aliju možda čak i više od Bošnjaka i dali su mu dosta pretenciozan nadimak - kralj mudrosti.

Sabina Berberović, Alijina kćerka, kazala je da je pročitala prve tri epizode i da je u početku njen otac bio prikazan previše idealizirano - kao čovek satkan od ogromnog strpljenja, dobrote i emocija, što su pokušali učiniti realističnijim. Planirano je da snimanje serije traje 75 dana na lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

zena

11. avgust 2017.

Dobro je da snimaju seriju. Možda tako najbolje saznamo kako je i zašto Alija žrtvovao Bosnu i Hercegovinu.

Драган Пик-лон

11. avgust 2017.

После Мурата,то ће бити(нажалост)најгледанија серија у Србији.Зато је Турци и снимају.Да би је продали богатом београдском Пашалуку.Где ће публика јести халал хот дог-сове и дигнути ноге на,сто док гледају Баба 1.!!!

tema za dilemu

11. avgust 2017.

Eto ti sad. Nabedise nas da smo mi pravili "veliku srbiju" a oni filmsku seriju o onome sto je citavog zivota tu pravio veliku dzamahiriju!

Milivoje Radaković

11. avgust 2017.

Sjajno! Sad očekujem da se serija emituje na regionalnim mrežama, pa da u Srbiji padne medijska blokada, i da Srblji sagledaju priču i iz drugog romansiranog ugla. To će da pomogne da se ustanovi makar kakva trodimenzionalna predstava o novijoj istoriji...

нисам робот

12. avgust 2017.

да ли оваква вест заслужује и читање? као креч на зиду, да. свакако мора се о нечем трабуњати и испунити хартија! А господу "данашњу" не занима шта рече и изр ече европски суд правде у вези насушних вакцина, као и дешавања у италији и пољској, по истом питању? шутња неће скрити и изиграти истину! Тако ни педери ни алија балија неће прекречити зид.

Miodrag

12. avgust 2017.

Narucio Erdogan zarad njegovog kulta licnosti jer, eto, bilo je slicnih i pre njega.

Siniša

12. avgust 2017.

Najgore što se radi u „produkciji kuće Sandžak media“ iz Novog Pazara! A Turci se trude da ojačaju svoj uticaj na Balkanu, zahvaljujući emocijama Bošnjaka prema njima. Samo dolivaju ulje na vatru u ionako zapaljiv region. Kad ćemo svi shvatiti da smo najbliži jedni drugima, bez obzira na verske i sitne jezičke razlike, a da se spoljni „prijatelji“ vode svojim interesima??? Važi za sve narode...

***

12. avgust 2017.

" To će da pomogne da se ustanovi makar kakva trodimenzionalna predstava o novijoj istoriji..."...A Vi bi, Milivoje Radakoviću, da ostane verna samo dimenzija iz vremena Turske? Nostalgični ste, očigledno. Vi nemate pojma šta je Bosna, samo se petljate u sve bez zazora. Besposleni ste, bezbeli!

vladbgd

12. avgust 2017.

Ali da kazu, kako je i zasto poveo rat, a nije morao, zasto je pobio onoliki narod na Markalama, koliko je para pkrao, od pomoci koje su slale muslimanske zemlje. Alija je jedan od najvecih zlocinaca, a ne heroj