Site name

Poznati američki pantomimičar gostovaće po prvi put u Srbiji

Bauers na P(h)antomfestu u Vranju

Američki pantomimičar Bil Bauers nastupiće prvi put u Srbiji na šestom po redu Međunarodnom festivalu pantomime - P(h)antomfest, koji će biti održan u Vranju 22. i 23. septembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, potvrđeno je Danasu u Organizacionom odboru festivala.

Piše: V. R.

Vranje 11. septembar 2017. 13:30

Bauers će 23. septembra izvesti predstavu "Više od reči" za koju je kritičar NJujork tajmsa napisao: "Fascinantno. Dirljivo. 'Više od reči' očaraće vaše oči i uši." Predstava je zapravo portret malog američkog grada filtriran kroz lična iskustva Bila Bauresa. Ova zabavna i inspirativna predstava sa autobiografskim elementima publiku će naterati i na smeh i u plač, i to često u isto vreme.

Bil Bauers je jedan od najcenjenijih svetskih pantomimičara današnjice, a njegovi pokreti otkrivaju najdublje istine o ljudima. Iako je izgradio svoj sopstveni stil, često ga upoređuju sa Čarlijem Čaplinom i Basterom Kitonom.

Bio je student čuvenog Marsela Marsoa, nastupao je i svoje znanje prenosio širom Amerike, Evrope i Azije. Igrao je na Brodveju u Diznijevom "Kralju lavova" (Zazu) i mjuziklu "The Scarlet Pimpernel" (lik Leggett), a njegova autobiografska predstava "It Goes Without Saying" bila je rasprodata i sa velikim uspehom je igrana na of-Brodveju u pozorištu Rattlestick Playwrights Theater. Bil Bauers održaće u Vranju i radionicu sa elementima diskusije pod nazivom "Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom".

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.