Site name

Premijera filma o Kosovu u Parizu (VIDEO)

U Kulturnom centru Srbije u Parizu u petak će biti održana svetska premijera dokumentarnog filma "Kosovo – momenat u civilizaciji", autora Borisa Malagurskog čijoj projekciji će prisustvovati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

1

Piše: Fonet

14. septembar 2017. 17:20

Foto: Printscreen/Youube

Projekcija i promocija ovog filma, čiju je izradu sufinansirala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ima za cilj da predstavnicima diplomatskog kora u Parizu, posebno ambasadorima drugih zemalja pri Unesku, prikaže srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i predstavlja deo šire kampanje naše države protiv prijema tzv. "Kosova" u UNESKO.

Nakon projekcije biće održana tribina o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu i Metohiji, na kojoj će, pored autora filma, govoriti ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić., navodi se u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Дуле

15. septembar 2017.

Не треба се много надати самилости великих и моћних, па ни ратних савезника из Првог светског рата. О томе је још Његош писао: "Вражја сила одсвуд оклопила; да је игђе брата у свијету да пожали, ка да би помога."