Site name

Počinje Joakim Interfest

Predstavom "Iluzije" Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda, večeras počinje 2. "Joakim Interfest", koji će trajati do 15. oktobra, u kragujevačkom Knjaževsko srpskom teatru (KST), na kome će, u takmičarskom delu, biti izvedeno osam predstava iz Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Hvatske i Srbije.

Piše: FoNet

Kragujevac 07. oktobar 2017. 11:31

Pored "Iluzija", na program su predstave, "Dva" Teatra "Korez" iz poljskih Katovica, "Sonet 66" Pozorišta "Čiki Gergelj" iz Temišvara u Rumuniji, "Vojnici" Akademskog ruskog dramskog teatra "Joškar Ola", "Hipnoza jedne ljubavi" "Zvezdara teatra" iz Beograda, "Poslednja Freudova seansa" Kazališta "Planet art" iz Zagreba i "Tartif", bugarskog Dramatično-kuklen teatra iz Vrapca.

Poslednje festivalske večeri, u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Slavna Flores" po tekstu Pitera Kviltera u režiji Đurđe Tešić.

Selektor ovogodišnjeg "Joakim Interfesta" je direktor "Bitef teatra" Miloš Latinović, a u žiriju su glumica Radmila Živković, dramaturg Đorđe Milosavljević i rediteljka Slađana Kilibarda.

U pratećem programu biće održana radionica "Pisati i ostati živ", koju vodi Đorđe Milosavljević, a biće predstavljen specijal Pozorišnog časopisa za kulturu i umetnost "Kod 21" u izdanju Šabačkog pozorišta.

Biće održana promocija knjige Zijaha Sokolovića "Glumac je glumac" , "Veče u čast glumca", koje je posvećeno Radmili Živković i javno čitanje dramskog teksta "Na tragu" koji je osvojio Nušićevu nagradu, autora Nikole Milojevića.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.