Site name

Šahnazarovu priznanje Ministartsva kulture

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević primio je danas čuvenog ruskog reditelja, scenaristu i producenta Karena Šahnazarova kojeg je pozvao da bude gost sledećeg FEST kada će mu uručiti specijalno priznanje Ministarstva kulture i informisanja.

1

Piše: FoNet

12. oktobar 2017. 18:48

Foto:vikipedija

Sagovornici su dogovorili modalitete saradnje u oblastima TV i filmske produkcije kao i unapređenje aranžmana sa studiom Mosfilm čiji je Šahnazarov direktor, saopšteno je iz Ministarstva

Reditelj je pozvao Vukosavljevića da poseti Moskvu kako bi precizirali i realizovali današnje dogovore.

Vukosavljević je proslavljenom ruskom reditelju poklonio filmove iz “Edicije pioniri filma”, prvi srpski film iz 1911. “Karađorđe ili život i dela besmrtnog vožda”, film “Beograd između dva rata”, Razglednice starog srpskog filma i knjigu “Kulturno blago Srbije u 1.000 slika”.

Šahnazarov je u poseti Beogradu povodom premijere svog filma „Ana Karenjina, sećanja Vronskog” koja će biti održana večeras u Dvorani Kulturnog centra.

Šahnazarov potpisuje režiju za 14 ostvarenja, od kojih du dva bila u selekciji za Filmski festival u Kanu, a tri kandidati za Oskara, među kojima je i njegov najpoznatiji “Beli tigar” iz 2012. godine.

NJegov film iz 1987. “Kurir” osvojio je Specijalnu nagradu na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi. Značajan uspeh ostvaro je i “Paviljon br 6”. Godine 1998. postao je generalni direktor studija Mosfilm, a od 2005. je član Javne komore Rusije.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Praziluk zemlja!

13. oktobar 2017.

Vladan Vukosavljević!?-Aaaa,naslednik Zorice Brunclik!