Site name

Gosti Muzeja danas su direktori i kustosi srodnih institucija iz regiona i Evrope

Muzej savremene umetnosti za jedan dan posetilo 4.500 posetilaca

Za prvih 24 sata izložbu „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“ u Muzeju savremene umetnosti na Ušću obišlo je 4.500 posetioca.

1

Piše: Danas Online

Beograd 21. oktobar 2017. 15:51

Muzej savremene umetnosti za jedan dan posetilo 4.500 posetilaca

Foto: Srđan Veljović

Program 24x7 traje do petka 27. oktobra, do kada Muzej neće zatvarati vrata ni u noćnim satima. Od danas posetioce do Muzeja voze tri linije GSP-a, od Trga Republike, Vukovog spomenika i Banovog Brda.

Danas su gosti Muzeja direktori i kustosi srodnih institucija iz regiona i Evrope. Poseta direktora i kustosa međunarodnih institucija u Muzeju savremene umetnosti. Njih je dočekao direktor Muzeja Savremene umetnosti Slobodan Nakarada, a autor koncepcije izložbe „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“ dr Dejan Sretenović i kustosi izložbe mr Mišela Blanuša i dr Zoran Erić proveli su kolege kroz postavku.

Jedan od sledećih zadataka Muzeja je jačanje mreže sa srodnim međunarodnim institucijama i ponovno uspostavljanje saradnje, koju je Muzej i ranije negovao. Posle obnove zgrade na Ušću, Muzej opet ima infrastrukturu za organizovanje velikih muzejskih izložbi, koje publika zaslužuje i željno iščekuje.

Među prisutnima su direktorka Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba Snježana Pintarić, direktor Muzeja moderne i savremene umjetnosti iz Rijeke Slaven Tolj, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Skoplju Mira Gaćina, direktorka Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković, direktor Nacionalnog muzeja savremene umetnosti u Bukureštu Kalin Dan, direktorka Nacionalne umetničke galerije iz Sofije Jaroslava Bubnova, direktor Muzeja i galerija Ljubljane Blaž Peršin, direktor Umetničkog muzeja u Lihtenštajnu Friedeman Malš, direktorka Centra za modernu i savremenu umetnost iz Kazahstana Roza Abenova, direktorka Tretiakov galerije u Moskvi Irina Gorlova.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miodrag Stojadinović

22. oktobar 2017.

Volim kad je džabe,pa nek košta šta košta!