Site name

Filmska revija Cinemafest u Beogradu, Kragujevcu i Nišu

Premijerom ruskog filma "Matilda” večeras je u Sava centru, ali i bioskopima Cineplexx u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, počela filmska revija Cinemafest. Po uzoru na nekadašnju Cinemaniju, po drugi put u Srbiji, do 8. novembra biće održana ova manifestacija koja predstavlja nove filmske hitove.

Piše: M. K.

Beograd 02. novembar 2017. 21:45

"Matilda” je film koji je zbog svoje teme podigao veliku prašinu u Rusiji, zbog čega je dozvolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture Ruske Federacije. Reč je kontroverznoj ljubavnoj priči između primabalerine Boljšog teatra Matilde Kšesinskaje i poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog, koju je režirao Aleksej Učitelj.

Na programu je i novi film Vudija Alena "Čudesna panorama”, koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije. Film govori o četiri osobe čije se priče prepliću u zabavnom parku na Koni Ajlandu pedesetih godina prošlog veka, a glavne uloge igraju Kejt Vinslet, DŽejms Beluši, DŽastin Timberlejk i DŽuno Templ. Tu je i novi film reditelja Toda Hejnsa "Muzej čudesa” sa DŽulijan Mur, zatim Daga Lajmna "Zid”, te Voltera Hila "Zadatak” u kome igraju Sigorni Viver i Mišel Rodrigez.

Deo programa je i novo ostvarenja DŽordža Klunija "Predgrađe” za koji su scenario napisala braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji. U ovoj kriminalističkoj misteriji smeštenoj u 1950-e glavne uloge igraju Met Dejmon, DŽulijan Mur i Oskar Ajzak. Sa festivala u Torontu na Cinemafest stiže francuska komedija "I to je život” autorskog dvojca - Olivije Nakače i Erik Toledano – koji stoji iza evropskog bioskopskog hita „Nedodirljivi". Na programu je i jedno crnogorsko ostvarenje – triler "Ispod mosta, među stijenama” Pavla Simonovića. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.