Site name

Pobednici druge takmičarske Slobodne zone

Dodelom nagrada za najbolje filmove i domaćom premijerom dokumentarnog filma Raoula Peka "Ja nisam tvoj crnja", večeras je svečano zatvoren ovogodišnji filmski festival Slobodna zona, drugi po redu takmičarski.

Piše: K. D.

Beograd 06. novembar 2017. 23:17

Pobednici druge takmičarske Slobodne zone

Nagrada za Najbolji angažovani film u Međunarodnoj selekciji dodeljena je poljskom dokumentarcu "Pričest" Ane Zamjecke. Ovom filmu pripala je i Nagrada 14+ srednjoškolskog žirija. Specijalno priznanje u ovoj selekciji pripalo je španskom filmu "Ada za gradonačelnicu" u režiji Pau Fausa. Nagrada za Najbolji angažovani film u regionalnoj selekciji  pripala je filmu "Buffet Željezara" u režiji Gorana Devića, a specijalno priznanje grčkom filmu "Osmi kontinent". Nagrada za najbolji Human rights u regionalnoj selekciji dodeljena je hrvatskom dokumentarnom ostvarenju "Blink" Jakova Labrovića.

"Slobodna Zona na BIS" sutra će prikazati film sa zatvaranja od 17,  u Dvorani kulturnog centra, film "Gaza Surf Klub" reditelja Mikija Jamina i Filipa Gnadta od 19 i "Muškarci ne plaču" bosanskog reditelja Alena Drljevića od 21 sat. "Čavela" će biti prikazna od 18 časova u Domu omladine Beograda, a "Dan oslobođenja" od 21 čas.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.