Site name

Počela je adaptacija foajea zrenjaninskog pozorišta

Radovi vredni oko 17 miliona dinara

Počela je adaptacija foajea zrenjaninskog pozorišta, posao za koji se gradska ustanova kulture pripremala duže vreme.

1

Piše: M. Pudar

Zrenjanin 07. novembar 2017. 21:40

 Radovi vredni oko 17 miliona dinara

Sredstva su obezbeđena preko Ministarstva kulture, u okviru projekta "Gradovi u fokusu". Kako se može čuti u upravi, građevinski radovi obuhvataju uređenje foajea i spoljnog zida objekta, koji naslanja na susedni objekat.

- Vrednost radova je oko 17 miliona dinara i očekuje se da će biti završeni do kraja godine, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti. Unutrašnjost foajea će nakon ovih radova izgledati potpuno drugačije u odnosu na dosadašnji raspored, izjavio je direktor pozorišta Ivan Francuski.

Od vremena podizanja pozorišta urađeno je više adaptacija, a prva zabeležena rekonstrukcija izvedena je 1884. godine po projektu gradskog inženjera Ferenca Pelcla. U 2002. godini restaurirana je ulična fasada prema uslovima Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Novog Sada, dok su radovi na obnovi krova izvedeni tokom 2006. godine.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zrenjaninac

08. novembar 2017.

Odmah da budem "blazi" sa komentarom ! S obzirom ko je sve bio direktor Pozorista,i ovaj novi-stari isluzeni,nekompetentni "kadar",moze da prodje !! A sta ce biti sa kulturom? "zapalice....se sama od muke" !!!