Site name

Koncert u Ruskom domu "Sjajna noć" 7. decembra

Beogradska podružnica profesora ruskog jezika pri Slavističkom društvu Srbije i Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu od 2014. godine organizuju koncerte učenika beogradskih osnovnih škola i gimnazija i srednjih škola.

1

Piše: Danas Online

Beograd 06. decembar 2017. 15:42

Koncert u Ruskom domu "Sjajna noć" 7. decembra

Foto: Sa sajta Ruskog doma

Koncerti učenika osnovnih škola održavaju se tradicionalno u decembru, a koncerti učenika gimnazija i srednjih škola u maju, povodom Dana pobede. Do sada je održano šest koncerata. Koncerti se odžavaju s ciljem popularizacije ruskog jezika, kulture, umetnosti i tradicija ruskog naroda, i učvršćivanja naših međusobnih veza.

Iz godine u godinu povećava se interesovanje škola za učešće na koncertu, pa će ove godine na koncertu učestvovati učenici iz 26 škola, među kojima i biseri Osnovne škole “20. oktobar” iz Beograda, na čelu sa Nikoletom Ilić, nastavnicom ruskog jezika, velikim posvećenikom u radu s decom i jednim od svakako najboljih pedagoga koji se prvenstveno trudi da učenike oplemeni, nauči i usmeri na put znanja i najvećih ljudskih vrednosti, u prilog čemu svedoče posete učenika zbratimljenoj školi “Rečicka” iz grada Gželja nedaleko od Moskve, o čemu su izveštavali vodeći ruski mediji, kao i uzvratnoj poseti ruskih đaka, učitelja i zvaničnika Gželja u maju minule godine.
.
Na svakom koncertu učenici osvajaju simpatije uvek prepune sale Ruskog doma izvođenjem atraktivnih numera. Oni pevaju ruske i srpske pesme, recituju stihove ruskoh pesnika, igraju, izvode instrumentalne numere, balet, i sl. Pored učenika iz škola koje uče ruski jezik, na koncertu nastupaju sa sjajnim numerama i učenici iz škola u kojima se ne uči ruski jezik. Ovakvi koncerti su praznik za učenike, njihove profesore, roditelje i ostalu publiku u sali.

Gosti koncerta beogradskih osnovnih škola koji će biti održan u četvrtak, 7.12.2017. sa početkom u 19 satu (ulaz slobodan) biće učenici Osnovne škole “Stari grad” iz Užica, KUD “Vojvoda Katić 1896.” iz Mladenovca kao i učenici škole pri ambasadi Ruske federacije u Beogradu.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Aleksandra

06. decembar 2017.

Imali smo čast da Nikoleta Ilić bude razredni starešina našem detetu. Ostala je u divnom sećanju celoj našoj porodici.