Site name

" Božanski poredak" najbolji film na festivalu u Užicu

"The Divine Order" („Božanski poredak“), po oceni publike, najboji je film na Prvom međunarodnom festivalu dugometražnog filma koji je sinoć završen u Užicu, a koji je posvećen Stojanu Stivu Tešiću, oskarovcu i poreklom Užičaninu.

Piše: N.Kovačević

Užice 15. decembar 2017. 17:19

" Božanski poredak" najbolji film na festivalu u Užicu

Foto: Iz filma „The Divine Order“

Drama „Božanski poredak“, čija je rediteljka i scenaristkinja Petra Biondina Volpe, prati sudbinu Nore (Marie Leuenberger), mlade majke i domaćice koja živi sa suprugom i dvojicom njihovih sinova u jednom švajcarskom selu, a koja započinje borbu za pravo glasa žena u Švajcarskoj, o čemu bi građani te zemlje trebalo da se izjasne u februaru 1971.godine.

Na festivalu, koji je trajao od 11. do 14. decembra i koji je posvećen originalnom scenariju, po izbou Radoslava Zelenovića, prikazana su 24 filmska ostvarenja evropske produkcije iz prošle i ove godine, kao i dva Tešićeva filma („Breaking Away“, za koji je nagrađen Oskarom za scenario 1980. godine, i „Four Friends“).

Nagrada za životno delo je dodeljena Puriši Đorđeviću, našem poznatom reditelju, scenaristi i piscu.
Tokom festivala, organizovan je okrugli sto „Život i delo Stojana Stiva Tešića“ i otvorena izložba „Stojan Stiv Tešić - Užičanin iz Amerike“, koju je priredila Narodna biblioteka Užice.

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.