Site name

Poezija uživo

Sidran večeras na Kolarcu

U okviru programskog ciklusa "Poezija uživo", koji zajedno organizuju Radio Beograd 2 i Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, večeras u 19 časova, nakon dugo vremena, u Beogradu će svoje veče imati poznati bosanskohercegovački pesnik, prozaik i filmski scenarista Abdulah Sidran.

2

Piše: A.Ćuk

23. decembar 2017. 18:52

 Sidran večeras na Kolarcu

Sidran je rođen u Sarajevu 1944. godine. U književnosti se javio sredinom sedamdesetih godina. Objavio je 15 knjiga poezije i knjigu autobiografske proze "Otkup sirove kože". Dobitnik je "Nagrade slobode" francuskog PEN centra, Zmajeve nagrade i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva.
Član je Akademije nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine. Široj javnosti Abdulah Sidran je najpoznatiji kao autor scenarija za filmove Emira Kusturice "Otac na službenom putu" i "Sjećaš li se Doli Bel".

U programskom ciklusu "Poezija uživo", koji se održava prvi put ove godine, istaknuti pesnici jednom mesečno, subotom uveče, govore svoje stihove u sali Kolarčeve zadužbine uz direktan prenos na Radio Beogradu 2.

Čast da otvori seriju ovih večeri pripala je u oktobru Matiji Bećkoviću. Abdulah Sidran je prvi pesnik iz regiona koji će nastupiti u programu "Poezija uživo".

Tokom večeri na "Kolarcu" Sidran će govoriti svoje stihove i razgovarati sa posetiocima. Nakon Sidrana svoje večeri u ciklusu "Poezija uživo", uz direktan prenos na Radio Beogradu 2, imaće Milena Marković, LJubomir Simović i drugi poznati srpski pesnici.

Ciklus se završava u maju programom na kome će svoje stihove govoriti Milovan Danojlić.
Ulaz na program "Poezija uživo" je slobodan, uz obaveznu ulaznicu koja se može dobiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Daca

25. decembar 2017.

Kakva divna vest sa Balkana. Da konačno jedni kod drugih potpirujemo lepotu i uzvišenost. Divan izbor prvog gostujućeg pesnika.

Sparavalo

27. decembar 2017.

Nadam se da ce Sidranbiti predstavljen: Dragi Srbi, ovo je primersk jednog besmrtnog pesnika iz dugogodisnje granatiranog i ubijanog Sarajeva od strane nas,agresora na Bosnu.Njegov bivsi kolega Kustarica zali sto se sve to tako zavrsilo(van plana) i sto je tu vrlo ziv Sidran,glavom, verom i bradom..