Site name

Šta se gledalo u Srbiji prošle godine

"Zona Zamfirova 2" najgledaniji domaći film u 2017. godini

Najgledaniji domaći film u 2017. godini bio je nastavak ostvarenja “Zona Zamfirova”. Film “Vrati se, Zone” imao je 207.483 gledalaca.

6

Piše: M. Krtinić

Beograd 02. januar 2018. 08:00

"Zona Zamfirova 2" najgledaniji domaći film u 2017. godini

Prvi film koji je režirao Zdravko Šotra upisao je rekord koji je nakon te 2002. godine ostao daleko nedostižan cilj svim  budućim ostvarenjima. Čak milion ljudi pogledalo je tada filmsku adaptaciju knjige Stevana Sremca.

Otada su se ovoj cifri jedino približili filmovi Dragana Bjelogrlića - “Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se”, kao i “Parada” Srđana Dragojevića sa više od 500.000 gledalaca. Za sve ostale reditelje i producente najveća radost bila je kada pređu brojku od sto hiljada prodatih ulaznica. Duplo veću cifru u protekloj godini postiglo je pomenuto ostvarenje “Vrati se, Zone” u režiji Juga Radivojevića.   

Više od sto hiljada gledalaca u 2017. imao je još jedino film “Biser Bojane”. Naslov reditelja Milana Karadžića i producenata i glumca Milutina Mime Karadžića dostigao je cifru od 138.453 prodatih ulaznica.

Treće mesto na listama gledanosti zauzima poslednji film Emira Kusturice “Na mlečnom putu”. Nakon premijere na Festu, film je pogledalo 76.951 gledalaca. U primetno slabijoj kinematografskoj godini značajan broj gledalaca ostvarila je još jedino filmska priča crnogorskog humorističkog sastava The Books of Knjige. Ostvarenje “Slučajevi pravde” videlo je 34.944 ljudi.

U bioskopima su se tokom 2017. još našli filmovi: “Kozje uši” Marka Kostića (11.890 gledalaca), zatim “Prokleti pas” Dragana Pešikana (7.593), “Rekvijem za gospođu J.” Bojana Vuletića (4.882), “Afterparti” Luke Bursaća (4.534), kao i dokumentarac Mile Turajlić “Druga strana svega” koji je imao čak 8.500 gledalaca do sada (film će tek biti prikazivan u gradovima u Srbiji).

Bioskopsku distribuciju imali su i filmovi “Povratak” Predraga Jakšića i “Saga o tri nevina muškarca” u režiji S. Shridhara, dok je u ograničenom broju, uglavnom arthaus sala, prikazivan i poslednji film Gorana Paskaljevića “Zemlja bogova” snimljen u Indiji.

Na domaćim festivalima premijere su imali i filmovi „Naši očevi, majke i njihova deca”, „Sporazum”, “Nigde”…

Više filmova u 2018.

Prvi domaći film koji će biti prikazan u 2018. godini je “Patuljci sa naslovnih strana” Milorada Milinkovića. Očekuju se i premijere ostvarenja “Ajvara” Ane Marije Rosi, “Izgrednici” Dejana Zečevića, “Južni vetar” Miloša Avramovića, “Zaspanka za vojnike” Predraga Gage Antonijevića, “Psi umiru sami” Nikole Petrovića…  

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Predrag

02. januar 2018.

Film “Rekvijem za gospođu J.” koji je imao odličan festivalski život po svetskim festivalima i koji je kvalitetan film u srpskim bioskopima prođe skoro pa nezapaženo! Tužno!

Orwell Vegan

02. januar 2018.

Bio bi red da ministar kultrure i direktor FCS najzad obrazloze rezultate bacenih ogromnih sredstava poreskih obveznika na katastrofalne filmove koji ne da nemaju prodju nma svetskom trzistu, vec ih ni domaca publika ne gleda! Nakon sumiranja treba da podnesu ostavke, ako imaju imalo stida. Isto tako, neka objave RTS i RTV gledanost svojih produkcija i spoljnih produkcija i koliko je para baceno na sve to da vide gradjani sta se zaista desava. Na RTS-u ima serija koje su naprosto negledljive, a imaju ogroman broj epizoda. Ocigledno da se to ne pravi zbog kvaliteta i potreba pretplatnika.

oganj955

02. januar 2018.

Odgledao sam i ja Zonu Zamfirovu 2. Scenario katastrofalan. Iako izuzetno jaka glumačka ekipa nisam stekao utisak da su uloge izneli na vrhunskom nivou. Najslabija karika u svemu bila je baš Glumica koja igra ulogu po kome ceo film nosi naslov. Još jednom sam se ubedio da gospođica Sebastijanović nije glumica koja može da iznese kvalitetno glavne uloge. Jeste da je ona lepa i simpatićna ali kao glmica ne uliva poverenje. Kada uporedim njenu glumu i glumu gospođice Aleksić kao da postoji jaz od nekoliko kilometara. Mislim da su generacijski tu negde ali kvalitet daleko na strani Aleksćeve.

Anastasija Marković

02. januar 2018.

Zona 2 je dobar melodramičan film, ali u poređenju sa originalnim filmom Zdravka Šotre se ne može uporediti niti će moći da dostigne gledanost, počev od režije, glumaca kostima, muzike i dramaturgije.

dragana mirkov

03. januar 2018.

Sve pohvale za film Zona Zanfirova drugi deo i odlicnu mladu glumicu Brankicu Sebastijanovic. Mislim da je ona mnogo kvaliretnija od njene koleginice Aleksic po mom misljenju ona je u seriji kao Lenka Dundjerski bila vise nego ocajna .

miško mitić

14. januar 2018.

Nekad možda i isplate glumce za film Vrati se Zone.Pitajte glumce da li su isplaćeni...