Site name

Šest knjiga u užem izboru za Nagradu "Nikola Milošević

U uži izbor za nagradu "Nikola Milošević", koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije...

1

Piše: K. D.

Beograd 02. januar 2018. 18:50

Šest knjiga u užem izboru za Nagradu "Nikola Milošević

Foto: Freeimages

... ušle su knjige: Raška Radovića "O prozračnosti, dubini i boji", u izdanju Akademske knjige, Ilije Marića "Beleške o Kišu i filosofiji", u izdanju agencije za izdavaštvo Bernar, Zoje Bojić "Antički istoriografi umetnosti i Kalistrat o skulpturi", izdavači Dosijea Studio i Zavod za udžbenike, Slobodana Vladušića "Književnost i komentari", u izdanju Službenog glasnika, Nikole Dedića "Između dela i predmeta", u izdanju Fakulteta za medije i komunikacije, Milana Orlića "Andrić, Crnjanski, Pekić", u izdanju agencije Mali Nemo. Žiri u sastavu: Milo Lompar, Iva Draškić Vićanović i Dragan Prole, kao predsednik, polovinom januara odabraće tri knjige koje će ući u najuži izbor za ovu prestižnu nagradu. Odluku o 16. dobitniku nagrade "Nikola Milošević", koja će biti dodeljena 9. februara, na dan 60. godišnjice Radio Beograda 2, žiri će doneti na javnom zasedanju 25. januara. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Marko

03. januar 2018.

Zemlja u kojoj se dodeljuju nagrade Nikola Milošević, Dragiša Kašiković, Dragiša Vasić, Aleksandar Tijanić ... Stvarno smo dno dna. Evropski šljam!