Site name

Konkurs za projekte iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u Srbiji u 2018. godini.

1

Piše: Fonet

03. januar 2018. 12:15

Konkurs za projekte iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pravna lica koja posluju u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija, fizička lica, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Srbija koji se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Prijave se podnose na konkursnom formularu i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu do 2. februara, a rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 3. aprila, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Loša iskustva

03. januar 2018.

Samo da ne bude ponovo da se i ovaj konkurs raspisuje za družinu oko famoznog Centra za digitalne humaističke nauke. Ranijih godina, kada je ministar kulture bio Ivan Tasovac, sve je bilo unapred poznato pošto je glavnu reč u dotičnom centru vodio ministrov brat Toma Tasovac. Zašto se ne saopštava javnosti kakav je krajnji učinak davanja budžetskih sredstava za projekat "Dariah"? Novci potrošeni, družina se naputovala po belom svetu o državnom trošku, a učinak - nikakav!