Site name

Objavljena nominacije za nagrade BAFTA

"Oblik vode" konkurent u 12 kategorija

Film Giljerma del Tora "Oblik vode", koji govori o ženi koja se zaljubljuje u morsko čudovište, ima čak 12 nominacija za nagrade BAFTA.

1

Piše: M. K.

London 09. januar 2018. 20:53

"Oblik vode" konkurent u 12 kategorija

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Po devet nominacija Britanske akademije za film i televiziju imaju i ostvarenja "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone, koji je pre samo dva dana trijumfovao na dodeli Zlatnih globusa, i biografska drama o Vinstonu Čerčilu "Najmračniji čas".

Pored pomenutih naslova, za najbolji film nominovani su i gej ljubavna priča "Call Me By Your Name" i ratno ostvarenje Kristofera Nolana "Denkerk". "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" nominovan je i za najbolji britanski film, a u konkurenciji su i: "Ledi Magbet", "Pedington 2", "Staljinova smrt" i "Božija zemlja". Kandidati za najboljeg reditelja su: Deni Vilnev ("Blade Runner 2049"), Luka Gvadanjino ("Call Me By Your Name"), Kristofer Nolan ("Denkerk"),

Giljermo del Toro ("Oblik vode") i Martin Mekdona ("Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju").

Za najbolju glavnu žensku ulogu nominovane su: Anet Bening ("Film Stars Don't Die In Liverpool"), Fransis Mekdormand ("Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju"), Margo Robi ("Ja, Tonja"), Seli Hokins ("Oblik vode"), Serše Ronan ("Bubamara"), dok su u konkurenciji za najbolju mušku glavnu ulogu: Danijel Dej-Luis ("Phantom Thread"), Danijel Kaluja ("Get Out"), Gari Oldman ("Najmračniji čas"), Džejmi Bel ("Film Stars Don't Die In Liverpool") i Timoti Šalame ("Call Me By Your Name").

Za najbolji strani film konkurenti za nagradu BAFTA su: "Bez ljubavi" Andreja Zvjaginceva (Rusija), "Sluškinja" Čan-Vuk Parka (Južna Koreja), "Prvo su ubili mog oca" Anđeline Džoli (Kambodža), ali i "Ona" Pola Verhovena (Holandija) i "Trgovački putnik" Asgara Farhadija (Iran), koji su bili u konkurenciji za Oskara (drugi je čak i dobio nagradu) prošle godine, ali je njihova britanska distribucija počela 2017. zbog čega su tek sad u konkurenciji. Nagrade BAFTA biće dodeljene 18. februara u Rojal Albert holu. Ceremoniju će voditi komičarka Džoana Lamli, budući da je Stiven Fraj odlučio da se povuče sa tog mesta posle 12 godina.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ona

10. januar 2018.

Da li je to film ˝Lady Bird˝ preveden kao ˝Bubamara˝?