Site name

U utorak, 16. januara od 19 časova, u Omladinskom centru CK13

Slušaonica vol. 1 - L. Koen

Nova sezona Slušaonica u CK13 počinje sa jednim od najuticajnijih umetnika prošlog veka.

1

Piše: Danas online

Beograd 13. januar 2018. 10:04

Slušaonica vol. 1 - L. Koen

Foto: CK13

Lenard Norman Koen je na krajnje intiman način pisao i pevao o politici, religiji, ljubavi i seksualnosti. Njegovo stvaralaštvo moglo bi se opisati kao jedan put iz poznatog u neočekivano – od Montreala do Njujorka, od književnika do kantautora, od baritona do basa.

“U vreme kada muziku može imati svako, kada je sa interneta skidamo kao sa polica u hipermarketima, kada je prošlo vreme prave potrage za albumima, ono što nam ipak ostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i podsetimo se da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa.” – poručuju iz CK13.

Ulaz je slobodan.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

D.V. Jozef Š.

14. januar 2018.

Vreme prolazi i sve mi je bliži i bliži. Koncert uživo u Tel Avivu ili njegova muzika i završna scena iz McCabe & Mrs. Miller, sneg, hladnoća, zvono i vika u daljini,... Neponovljivo. Jednog dana reći: Hineni, hineni,... ali još ne danas.