Vlada Srbije laže "kralja" 1

Staro pravilo parlamentarne monarhije glasi: „Kralj kraljuje, a Vlada vlada“. Srbija, međutim, nije parlamentarna nego „kupleraj monarhija“ u kojoj Vlada ne vrši vlast nego laže našeg „kralja“, pa ne zna za Boga.

Zato ja, u ime svih onih koji iz „sitnosopstveničkih“ i „nepatriotskih“ razloga odbijaju da budu podanici, našem nepotkupljivom, skromnom, dostojanstvenom, pravednom, pažljivom, razumnom, hrabrom i dalekovidom „kralju“ i pišem ovo pismo istine.

Najveća od čitavog niza laži koje su tvoji podanici iz oblasti finansija izrekli prošle nedelje glasi: „Država je sve bogatija jer je budžet sve puniji“. Istina glasi: Vladin budžet je puniji iz godine u godinu, a građani su u isto vreme sve siromašniji. Dva su osnovna razloga takvog stanja stvari. Prvi razlog je pored smanjenja plata i penzija, taj što prihodi od poreza u budžetu ne rastu zbog povećanja proizvodnje, zaposlenosti i standarda stanovništva, već zbog bezdušnog povećanja svih vrsta poreza i akciza, pa dok traje traje.

Drugi razlog što je Vlada sve bogatija a građani sve siromašniji, „kralju“ naš dobri, jesu neviđene pljačke i krađe tvojih podanika iz vladajuće koalicije. Jaz između njihove retorike i naše političke i ekonomske stvarnosti je nepremostiv. Iza njihovog kvazipatriotizma, iza navodne ljubavi i zaklinjanja u državu i naciju, krije se najveća pljačka u istoriji Srbije. Suština njihove vlasti jeste neviđena pohlepa kojom je zatrovana ogromna većina tih tvojih podanika i zato te oni obožavaju. Krađa i otimanje privatne svojine kao što je slučaj Savamale, dečja su igra prema pljački našeg novca iz Vladinog budžeta preko nameštenih javnih tendera za poslove koji često i ne postoje. Ta bratija uzajamnog uvažavanja do obožavanja najpre opljačka državna i opštenarodna dobra, a onda međusobno podele priznanja za dobro urađen posao.

I na kraju, mudri naš „kralju“, neko te od tih tvojih lopovskih saradnika pogrešno savetuje, pa ti komentarišeš svaki nespokoj svakog svog građanina. Prošle nedelje si povodom hapšenja Dejana Anđusa rekao, citiram: „Neka državni organi rade svoj posao. Neka sve ispitaju. Evo i mene. Da li neko može da kaže da sam ja nekome uzeo novac?“ (kraj citata). Tvoji državni organi bi i ovako i onako radili svoj posao, ali kad ti kažeš da i tebe ispitaju, neverne Tome odmah pomisle, našeg „kralja“ nešto muči čim traži potvrdu da je čist.

Ne dozvoli da se o tome priča i čuvaj se lopovskih „petokolonaša“, dobri naš i plemeniti „kralju“ kupleraj demokratije. U ime onih koji nisu „izdajnici“ nego ne vole tebe zbog okruženja, verujući u onu narodnu izreku „S kim si takav si“, pozdravlja te Milojko Pantić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari