Ivica i Marica 1

Fantomi kada su bili mali mnogo su voleli da čitaju priču o Ivici i Marici. U međuvremenu Ivica je porastao u ozbiljnog političara, a plavuša Marica živi u ulici 29. novembra u Beogradu.

Ivica ju je poslednji put video sa Džajom i Cveletom na Televiziji, kada su u pratnji ljudi u plavim uniformama sa lisicama na rukama prilazili ka njoj. Pokušava Ivica već dobrih 27 godina da izazove susret sa Maricom, ali nažalost mu ne polazi za rukom, mada je zaslužio.

Fantomi bi rado voleli da ga vide kako se voza sa njom, kako bi se Ivica podsetio onog kaveza iz detinjstva u koji ga je strpala zla veštica kao dečaka. Fantomi će mu ispuniti tu želju kad tad, to mu obećavaju.

Pokušao je preko svojih prijatelja, Miše Banane, Darka Šarića i drugih, da se približi Marici ali su ga uvek neke (ne)poznate sile sprečavale u tome. Zlobnici kažu da se te sile zovu Bota i Alek, ali nije za poverovati zlim jezicima. Čak joj je i kofer pun para slao preko svojih prijatelja kao pozdrav, ali od Marice ni traga ni g(l)asa.

No da se vratimo na Ivičino detinjstvo iz dobro poznate priče. Težak život i loš odnos koji je imao sa maćehom poznatom po imenu Jugoslavija naterao je malog Ivicu da se osveti maćehi i da je uz pomoć oca Slobodana i očevih prijatelja Franje i Alije, razbije na param parčad i da krene u potragu za svojom pravom majkom.

Maćehi se osvetio, a svoju pravu majku Srbiju brzo je pronašao. Željna sinovljeve ljubavi majka Srbija mnogo je pružila i još pruža malom Ivici, dok je Ivica svoju ljubav više pokazivao rečima a slabije delima. Dala mu je sve što je imala ali Ivici nikada nije dosta.

Kada je otac Sloba preminuo, optuživao je majku Srbiju za očevljevu smrt. Posle tog nesrećnog događaja tri godine nije imao kontakte sa njom. Vratio se majci posle tri godine samo da bi je iscedio do kraja. A kraj je tu!

Majka je blizu bankrota jer ju je Ivica iscedio zajedno sa svojim “prijateljima”, a i bolest je uzela maha, te je pitanje vremena kada će se rastati sa dušom (Kosovom). Videvši kako se majka rastaje sa dušom (Kosovom) rešio je sve to da ubrza i da pomogne majci da ne umre u najgorim mukama. Duša odlazi, a Ivica je nemoćan.

Zbog griže savesti sve bi dao da spasi majčinu dušu, ali o tome je trebao ranije da razmišlja, a ne sada kada je kraj. Fantomi se “plaše” da će nakon majčine smrti brzo Marica da zakuca na Ivicina vrata i pokupi mu svo nasledstvo koje mu je majka Srbija ostavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari