Fantomi: Boro i Ramiz 1

Pokret ujedinjenih fantoma je na svojoj organizovanoj ekskurziji koju je imao ovih dana po Kosovu i Metohiji, doživeo jedno neverovtno iskustvo koje će ovom prilikom i preneti.

Premoreni od dugog puta fantomi su seli da se okrepe u jednoj kafani čije je ime glasilo „Kosovo je Srbija“. Sedevši za stolom i služeći se kafom i rahatlukom uočili su neke poznate likove čijih imena nisu mogli da se sete. U vidno pripitom stanju i povišenim glasom u međusobnoj komunikaciji koja je bila između njih, fantomi su jasno čuli ceo tok razgovora tih ljudi. Sve vreme su jedan drugom govorili „brate“ , a posebno je ostala jedna upečatljiva rečenica jednog od njih dvojice “Jeste brate da si ratni zločinac, ali si moj“. Drugi sagovornik u toj komunikaciji je njemu glasno odgovorio “ tako je brate, sto za jednoga“. Konobar je odmah dotrčao i pitao „za koga treba sto? „.“ Za Đuku koji je u tom momentu ulazio sa trubačima“ , rekao je jedan od njih dvojice . Đuka je viknuo muzikantima “ajde svirajte onu našu : Ramuš, Ramuš druže moj, da li pamtiš pokolj svoj, kao i onu: dva dobra druga dva prijatelja“.

Bilo je srče do kolena, a kasnije im se priključio i bata jednog od ove dvojice koji je za drugim stolom obavljao sastanke sa poslovnim partnerima. Jedan od fantoma je viknuo
“ e sada sam se setio, pa to su novi Boro i Ramiz“. Prilikom izlaska fantoma iz kafane Ramiz je zapevao stihove jedne pesme koji je glasila ovako:

„Usne kao Mimi oro,
Da se prodaš ti si moro,
Ostalo još Kosovo,
Pa sa tobom gotovo.“

Kraj ekskurzije!

Pokret ujedinjenih fantoma

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari